Om Bengt Olsson

Jag är ekonom, med en lång erfarenhet av arbete inom både industri och ideella organisationer. Framförallt är jag samhällsintresserad, sportintresserad och en amatörfotograf som är nyfiken på det mesta.

 

Betyg på BIK – min gradering

5 Stjärnor – allsvensk toppklass och ned till 3 stjärnor – godkänt. Ingen kan få underkänt med tanke på lagets placering som var betydligt bättre än vad jag och antagligen flera med mig förväntat sig.

IMG_0033

Henrik Lundberg – kontrakt ett år till, stannar troligen den tiden
Gustaf Thorell – kontrakt ett år till och jag hoppas han blir kvar
Gustav Franzén – kontrakt till 20/21, men jag tror tyvärr på SHL för honom
Victor Berglind – vill vara kvar, det löser sig säkert
Jacob Lundegård – toppsäsong för andra året i rad, SHL?

Ricard Blidstrand – stora steg framåt, kan falla på lönekrav
Fredrik Forsberg – har kontrakt, men gissningsvis blir det SHL
Fredrik Höggren – håller för minst en säsong till om han vill
Julius Persson – behöver vi ha kvar som kulturbärare
Oliver Eklind – förhandlas det med, mår bra av ett år till i BIK

Olle Eriksson Ek – lämnar, men vart? Behöver speltid!
Dennis Fröland – kontrakt ett år till, blir säkert kvar
Henrik Larsson – BIK är intresserade, men… jag tror på utlandet
Jesper Kokkonen – har kontrakt, blir kvar
Mikael Eriksson – skriver självklart på för ett par år till
Tor Immo – har kontrakt och blir kvar
Johan Harju – har kontrakt och blir kvar
Alexander Leandersson – får säkert nytt kontrakt, hemmason som han är
Axel Lindström – har inte haft tränarnas förtroende, lämnar?
Oskar Bäck – oklart kontraktsläge, sannolikt FBK
David Lilja – behöver mera speltid. Får han den i BIK?
Calle Berglund – halvdålig säsong men slitvarg som såklart ska vara kvar 
Arvid Aronsson – blandar och ger, tveksamt med nytt kontrakt

Svårt… trots att jag gjorde det lätt för mig och inte satte lägre betyg än trea. Men visst kan en del ifrågasättas ändå: Henrik Larsson har 4 mål och 20 assist, men ändå -13. Jag vet att det ingår i hans spelstil att ta risker, men… kanske för många minus? Är han en trea? Eller ska han upp på en fyra? ? Arvid Aronsson är tuff och bra men bidrar lite framåt och har -6 men ställs ofta mot en av motståndarnas bättre offensiva enheter. Vem ska ha högst betyg, eller är de likvärdiga? Som jag sagt har jag värderat utifrån ett väldigt personligt tyckande, så jag förväntar mig inte att alla håller med mig, snarast tvärtom. Oskar Bäck är ett annat exempel på en skicklig defensiv spelare som använts i en offensiv roll och kanske inte riktigt kommit till sin rätt i BIK – men ändå gjort det imponerande bra!

Sedan har vi Alexander Anderberg som jag tycker vi ska signa – men han är lite enkelspårig i sitt agerande ibland, van vid ettan som han är. Viktor Lang – hur är det egentligen, kommer han tillbaka till rinken över huvud taget? Och på backsidan ryktas det om både Erik de la Rose (vet inte för vilket år i ordningen…) och Filip Roos från Frölunda. Offensivt har jag bara hört ett rykte och det är Johan Schreiber, men jag vet inte ens om det är ett rykte – många pratar om att han ska komma ”hem” men önskning eller rykte är svårt att veta.

Hur som helst, spännande läge med många spelare under kontrakt och redan saker på gång att hända i truppen. Gissar att vi får in en ny junior som komplement till Lundberg, och säkert en eller två förstaårsseniorer från SuperElit. Och sedan lite spets… Tror vi kan vässa detta ytterligare till nästa säsong, jag återkommer med mina tankar runt det. Men nu avvaktar vi BIK:s agerande vilka som får lämna, det brukar komma rätt snabbt.

Tack för att ni läst!

 


 

Inför omgång 2 – LIF vs BIK

Då drar det ihop sig till nästa omgång. vilket för BIK Karlskoga innebär en bortamatch mot Leksand. Viktig match såklart, men det är ju alla matcher i den här serien. Så jag tänkte komma med lite funderingar runt den matchen, men också spekulera lite i de två andra matcherna.

IMG_0295


Jag har haft möjlighet att via en bekant i Västerås få lite tankar från VIK:s match mot Leksand som Leksand vann med 0-3 i ABB Arena. Självklart har jag också letat rätt på en del klipp och annat som finns på nätet. Det vi ska ha klart för oss är att det inte var en 0-3 match. Spelmässigt var den jämn, vilket också visas av skottstatistiken. Däremot säger min gulsvarte vän i Västerås att det var stelt och nervöst i Västerås. Man brände lägen som man satt under hela säsongen. Han var inte imponerad av Leksand som helhet, tyckte att inte heller de har ett homogent lag, men att lirare som Ritola, Ollas och Lang stack ut lite. Tipset från honom – och det tror jag säkert att BIK sett och har lärt sig- är att Leksand backar i många fall är lite sårbara mot ett rörligt anfallsspel. De tappar ibland position, alla är inte så rörliga och ja, det finns en defensiv svaghet i laget som han då tyckte att VIK utnyttjade dåligt. Vi får se om BIK kan utnyttja det bättre! Däremot stod ju Axel Brage på huvudet och tog allt, men min erfarenhet av Brage är att han sällan gör två toppmatcher i rad utan också är lite svajig. Vi kan ju hoppas på det. Tippa vill jag inte. Leksand är så klart stora favoriter i kraft av hemmaplan, men om vi kan få första målet så kanske vi kan få lite daller i nerverna. I grunden ligger all press på Leksand. Tummarna får vi hålla vi som inte har möjlighet att vara på plats. Och jag blir inte förvånad om BIK snuvar Leksand på minst en pinne.

De två andra matcherna då? Om vi börjar med Modo mot Karlskrona så är det en måstematch för Modo om de inte ska vara helt avsågade från topplatserna i serien redan nu i omgång 2. Tyvärr för alla Modoiter så tror jag inte att Modo fixar det. Man var lite tyngda av stundens allvar mot BIK och var egentligen inte speciellt vassa framåt även om de hade nån bra period och ett par slumpskott som kunde gått in. Pressen nu blir för stor och KHK tar minst en pinne – men jag tror på en trepoängare för Blekingelaget.
Västervik mot Västerås är också en lurig match. Västervik är ganska tunna efter att ha tappat sin toppspelare Darren Nowick, men jag tror ändå att de är svårslagna hemma. De krigar, de har fart och intensitet och jag tror att det kan bli en rolig match. Västerås är naturligtvis favoriter, men se upp! Nollade hemma mot LIF och ställs mot ett Västervik med hemmapubliken i ryggen. Grundtipset blir en tvåa, men jag är långt ifrån säker på detta.

Vi får se i morgon hur bra jag tippar. Om vi leker med tanken att BIK tar 2 och Leksand 1, och Västerås vinner över Västervik så får vi en intressant tabelltopp med tre lag på 6 poäng efter två omgångar… Hoppas kan man.

MG_1233


Och apropå inget som någon frågat om så fotograferar jag inte de här sista matcherna på säsongen – det får bli ”arkivbilder”. Just nu vill jag bara kolla på hockey och heja fram laget!

Tack för att ni läst!


 

Dagen efter en bitter förlust

Till att börja med blir det inga bilder – jag valde att inte ta med kameran igår för att kunna titta på matchen lite mera avslappnat. Så en arkivbild blir det. Men lite punkter som kommentarer till matchen:

julius-perssonJuliuz Persson

Johan Nordlöf som domare brukar jag gilla för han låter spelarna göra upp på isen. Igår var han en sån katastrof så man kan fundera över opartiskheten.
– Han vägrade ringa på ett solklart mål där ”alla” såg att pucken var inne
– Han står bredvid och tittar på när en VIK-spelare rycker hjälmen av Thorell utan åtgärd
– Han bortser från minst två solklara hakningar på Kokkonen i ena fallet, möjligen var det Calle Berglund som drogs ned så han inte fick avsluta i det andra fallet med öppet mål
– Han bortsåg från en mycket klar interference på Calle Berglund före VIK:s 2-2 där Calle faktiskt tacklas omkull tämligen brutalt av en VIK-spelare när han ska täcka av skottet från Liwing
Med andra ord orsakar han ett mål bakåt för oss, och stjäl ett mål framåt i ett viktigt läge.

Sedan får man väl klaga lite på coachningen också. Min åsikt är att Immo och Forsberg inte ska vara inne i samma PP-uppställning. Båda ställer sig en bit in i banan från respektive långsarg och ganska högt upp, och är ganska statiska i sina positioner. Det gör det lätt för motståndarna att pressa högt upp, vilket gör Henrik Larssons position som point tämligen värdelös och utsatt. Vi får inte heller några bra skottlägen på det sättet. Splitta dem på varsin uppställning och kör med Julle-Forsberg- Henke i första och Fröland-Immo – Blidstrand i andra. Fröland och Julle är mera kreativa som kantskyttar, har lika vassa skott och är framförallt rörligare och passningssäkrare. Vi har också så småningom Anderberg att tillgå. Men Victor Berglind är saknad.

Tycker också att man måste/borde ha ruskat om lite i backparen tidigt i matchen. Det var många som spelade alldeles för naivt och rusade på puck, kanske kunde man ha motat det genom att blanda om lite?

En annan del som jag tyckte var märklig var coachningen i 3 mot 3. Kändes som man mest vill försöka ta matchen till straffar i stället för att försöka avgöra? Och jag tyckte uppriktigt synd om Anderberg som sattes in med Daggen och Högga i ett avgörande läge. OK, spelskicklig och med ett bra skott, men ovan med tempot och inte alls bekant med hur spelarna agerar på isen i sådana lägen.

Jaja, vi får säga som vanligt, vi kommer igen nästa match och sedan kanske det får vara bra att få slå lite i underläge och ha tre bortamatcher i fortsättningsserien? Tycker BIK fått lite nervskak på sista tiden, så det kanske kan vara bra. Formen är på uppgång, det handlar bara om att vara lite aggressivare och se till att trycka in puckarna – vi skapar trots allt massor av chanser.

Slutgnällt – tack för att ni läst!

 


Välförtjänt seger men för mycket slarv

IMG_0307

Ingen supermatch - men tre poäng satt fint och var rättvist. Detta trots att KHK sköt betydligt mera, men jag får nog säga att jag ändå tyckte BIK hade god kontroll på matchen.

Stor matchvinnare förstås Oliver Eklind med tre mål och en assist. Hela den kedjan svarade för en helgjuten insats.

I övrigt tyckte nog jag att det slarvades lite mycket ibland. Passningar som var lite onödigt svåra och att man satte sig i skiten i egen zon ibland. Men generellt sett en väl godkänd insats tycker jag. KHK är svårspelade med en tajt defensiv och snabba spelvändningar.

Icke godkänt däremot för spelet i numerärt överläge där man stundtals spelade med alldeles för små marginaler och lite för för dåligt pucktempo.

Bra också kedjan med Mikael Eriksson,Calle Berglund och junioren Hugo Bergström. Den sistnämnde tog för sig mer och mer ju längre matchen gick och hade ett par hyfsade spelsekvenser med både fysiskt spel och skott på mål.

Förstafemman bra och stabil även med Julle istället för Forsberg, men det märktes att Julius inte spelat match på länge. Och i sista formationen tycker jag att Jonathan Harju går från klarhet till klarhet. Stark, utmanar hela tiden och checkar hårt och ofta framgångsrikt när BIK inte har puck. Tyckte kanske att Oskar Bäck såg lite segare ut i kväll än senast, men...

På backsidan inget att notera mera än att det känns som Victor Berglind är ganska långt från sin toppform. Stabil, men inte lysande. Vi är väl lite bortskämda med hans insatser. Tyngst kväll hade Dennis Fröland som var inne på alla tre baklängesmålen, och definitivt får ta på sig 0-1 där han totalt tappade sin gubbe.

Olle Eriksson Ek bra i kassen, tog det han skulle ta. utom möjligen att han gjorde en obetänksam utåkning som ledde till ett KHK-mål. Men jag kan också tycka att han hade otur i det läget att pucken studsade Karlskronas väg.

Sammanfattningsvis godkänt, med toppbetyg till Jesper Kokkonen och Oliver Eklind som var de stora segerorganisatörerna tillsammans med "Daggen" som också gjorde en mycket bra match,ett boxplaymål och ett som alltid uppoffrande slit över hela banan.

Och med de tre poängen håller vi oss på tredje plats i serien där väl alla resultat följde förhandstipsen mer eller mindre.

Tack för att ni läst!


 

Hockey, hockey, hockey…

Ja, som en del vet så glömde jag sätta minneskort i kameran i matchen mot AIK. Så nu blir det arkivbilder… Men i huvudsak tänkte jag skriva lite allmänt om laget och de senaste matcherna, och inte så jättemycket gå in på enskilda detaljer.

vinst

Vi har haft några matcher nu med ett skadedrabbat lag, och med spelare borta för att spela J-VM. Och det är klart att mot t.ex. Pantern hemma märktes det att vi saknade tongivande spelare som Juliuz Persson och Fredrik Forsberg. Konstigt vore det annars. Men som i de två senaste matcherna tycker jag det sett ut som om laget tajtats ihop. Fler spelare som kanske normalt är lite anonyma har klivit fram och tagit plats, flera har växt med uppgiften. Kanske har det varit lite för lätt att lita på att Forsberg och Persson ska skapa något? Framförallt har man kanske lite för uppenbart försökt få Forsberg i skottläge när man spelat i anfallszon. Men nu har fler klivit fram och producerat och tagit för sig på ett bra sätt,

Jonathan Harju är en spelare som jag tycker blir allt bättre. Han använder sin tyngd och styrka på ett allt bättre sätt, och skapar på det sättet fler och farligare lägen för sitt vassa skott.

Victor Ekarv var bra som center mot Björklöven, vann många tekningar och svarade för en stabil insats. Mot AIK förvisades han åter ut på en kant, och det syns tydligt att han är väldigt obekväm i den rollen. Han är inte alls rätt spelartyp för att finnas på en kant i BIK:s sätt att spela. När Julle och Fredrik är tillbaka är jag rädd för att Victor åter kommer att stå utanför laget. Synd, för han har många fina kvaliteter som han allt som oftast visar upp, bl.a. som nämnts en skicklig tekare och med en mycket bra blick för spelet om han är i position där han får ”bära” puck.

Jacob Lundegård tycker jag också har växt när han i Viktor Langs frånvaro fått dra ett större defensivt lass. Nu tycker jag att alla backar spelat bra hela säsongen, men här syns tydliga framsteg. Liksom för Leandersson och Blidstrand som båda tar för sig allt mer i tvåvägsspelet och följer med upp i anfall. Många kommenterade negativt när jag för två säsonger sedan hyllade Blidstrands fina handleder och offensiv, men jag tycker att jag får alltmer rätt i den bedömningen.

Måste också nämna ”Daggen”. Jag kommenterade Tomas Nilssons 2:dra lag i KT med att man inte får bortse från kaptenen även om han inte gör så många poäng. Men 100% arbete hela tiden! Och kanske han dessutom är på väg mot sin poängbästa säsong i BIK-tröjan? Som bäst har han gjort 11p under en säsong med 5 mål och 6 assist för två säsonger sedan. Nu har han 9p och 17 matcher kvar av grundserien… Finns förutsättningar, speciellt som jag tycker att kedjan med honom, Calle Berglund och Axel Lindström spelar riktigt bra och skapar heta chanser gång på gång. Ingen av dem är en utpräglad målskytt, men kedjan har skrapat ihop 35 poäng hittills vilket inte är illa för en defensiv kedja som ofta får möta motståndarnas toppkedja. För att inte tala om att slita i boxplay, även om Axel även används i PP.

Totalt sett agerar man just nu som ett LAG! Mycket glad för de kontrakt man hittills förlängt, och jag tror att det kommer mera av den varan. Speciellt roligt att Henrik Lundberg förlängt, det är ju kul och tryggt med lite kontinuitet på målvaktssidan efter många år med ständiga byten.

Nu hoppas jag man kan ”ta” Leksand av bara farten. Viktigt tror jag är att få hål på Leksand tidigt, eller i vart fall inte hamna i underläge. Leksand är hemmastarka, men med ett förmodligen dåligt självförtroende. Rapporterna säger att Västerås och Tingsryd har ägt de två senaste matcherna mot ett förvirrat och skadskjutet Leksand som skapat väldigt lite farligheter framåt. Men säkert annorlunda i hemmaborgen! Varning för att man aldrig får underskatta en Leksand som i grunden är ett väldigt kunnigt och vasst lag. Men vi håller så klart tummarna för 3poäng på lördag.

Eller hur?

Tack för att ni läst!


 

Dålig match – men skämskudde även till domaren!

IMG_0291

Usch en sån usel match! Får väl säga att tempo och hjärta hade man lämnat kvar i omklädningsrummet ett stor del av matchen. Tyvärr lite som känns igen att BIK är tröga i omstarten efter jul.

Nu var man ju ändå nära poäng eftersom man i grunden är ett mycket bättre lag än Pantern. När man spelade, när man var hyfsat noggranna i passningsspelet så var man bättre. Men 0-1 på en "indianare! i egen zon, 2-2 en märklig retur ut åt "fel" håll från Henrik Lundberg och 2-3 vill jag nog påstå att Henrik ska ta, faktiskt. Visst, han är skymd, men lämnar en jättelucka vid höger axel intill första stolpen. I början av säsongen hade han tagit den pucken. Å andra sidan gjorde han en fantastisk räddning på ett närskott från Martin Jahnols så jag vill inte skylla förlusten på Henrik.

Men förlusten beror i första hand på att man inte är noggranna. Passningarna sitter inte på klubbladet och sällan  hos en spelare som har farten uppe. Man förlorar också alldeles för många närkamper i egen zon. Det gör att uppspelen blir svåra och att vi ofta blir alldeles för fastlåsta i egen zon.

Jag måste också gnälla lite på domaren. Jag brukar gilla Johan Nordlöf. Han brukar vara konsekvent och tydlig under matcherna och ha en jämn bedömningsnivå. Och det hade han nog idag också, spelarna fick göra upp och mycket var tillåtet. Men jag tycker att han fegade ur när han dömde bort BIK:s kvittering! Jag kan inte avgöra om det var rätt eller fel. Med mina ögon var det fel, för Franzén får en rejäl crosschecking i ryggen, och oavsett vilken kroppsdel han styr in pucken med så har han faktiskt ingen möjlighet att agera själv. Det jag tycker är riktigt ynkligt är att Nordlöf först ger tecken för offside i målgården, och sedan försöker lugna ner upprörda BIK:are genom att ge tecknet för att han ska ringa på målet.  Sedan går han ut och ställer sig i utvisningsbåset UTAN ATT RINGA! Oerhört fegt!! Han ändrade dessutom sin bedömning från att först döma bort för offside i målgården - tydligt tecken för det - till att döma bort för  att pucken slogs in med handen. Det var ju tydligt på reprisen att ingen spelare var i målgården före pucken, så Nordlöf var endera tvungen att fabricera en ny orsak att döma bort, eller ändra domslutet. Fegt och oärligt!! Och det styrker mig i min tro att målet var korrekt, men att Nordlöfs stolthet som domare inte tålde att erkänna ett misstag och döma mål.

Det var synd och skam, men vi kan ändå inte skylla förlusten på domaren, det var så mycket annat som gick fel i kväll. Tråkigt bara att bli helt utan poäng på ett sådant sätt. Det ger en bitter eftersmak åt matchen. Personligen tyckte jag Johan Harju var bäst på plan, men visst glänste också Nikola Pasic även om han också gjorde en del rookiemissar och enkla pucktapp. Även Ricard Blidstrand stack ut lite, i övrigt vill jag påstå att det såg ut som prinskorv och sylta satt sina spår, för det såg segt ut i benen på många håll.

Så... nya tag, bara att bryta ihop och komma igen!!

Tack för att ni läst!

Vi hörs!


 

En vinst i Wessners anda!

IMG_0193        IMG_0185

En krigarseger vill jag påstå att BIK svarade för ikväll. Måste kännas skönt och stärkande att gå vinnande ur en holmgång som den här. Högt tempo, spelskickliga lag och massor med fysiskt spel. Ibland långt över gränsen, men domare Nordlöf hade bestämt sig för att inte ta några utvisningar utan låta lagen sköta detta inom ganska vida ramar. Men blåvita ögon tycker nog jag att BIK missgynnades av detta då man var det spelförande laget större delen av matchen, men det var i vart fall konsekvent, något som man inte varit bortskämd med vad gäller domarinsatser den här vintern.

Skönt också med en lite taggad och högljudd publik som hjälpte fram BIK- det har varit lite si och så de senaste matcherna.

Tycker Jonathan Harju växer mer och mer för varje match han gör. Tacklar, vinner puck, krigar om varje millimeter. Bara målen vi väntar på!

Mycket stabilt defensivt från de flesta. De som hade problem var väl när Fröland och Leandersson var inne tillsammans - de verkade inte riktigt komma överens och hamnade emellanåt fel.

Generellt sett två lag som ville spela hockey - plus i kanten för Modo som bjöd upp till ett roligt spel.

Ekarv inne ett fåtal byten och gör det bra då tycker jag.

Bra insatser rakt över, kan inte påstå att det finns någon att kritisera, och kanske inte någon att lyfta fram mer än möjligen Calle Berglund som ikväll var precis den terrier vi vill se på isen. Utnyttjade både snabbheten och fysiken föredömligt.

Oavsett, kvällen huvudperson var Daniel Wessner. En bild från ceremonin i hallen finns som rubrikbild, nedan en bild från O´Learys där bl.a. BIK support överlämnade en gåva till Daniel som tack för den långa tiden i klubben. Många profiler hade slutit upp där - Tobias Thermell, Johan Wiklander, Fredda Ericson och Martin Thelander för att nämna några.

TACK FÖR ALLT DANIEL!

IMG_0164b

Tack för att ni läst!

 


Lite funderingar och tankar inför BIK-Västervik

bik              vasterviks-ik

Ny hemmamatch och en chans att studsa tillbaka med en vinst. Börjar med en återblick på BIK-Tingsryd. En dålig match där BIK bara glimtvis visade sin kapacitet och tryckte tillbaka TAIF. Sedan ska sägas att Tingsryd gjorde det bra! Man stängde till och fick ned farten på BIK:s anfallsförsök och anföll själva med bra fart även om jag från sidan tyckte att det såg både chansartat och förhållandevis lättläst ut. Inte heller hade väl Henrik Lundberg sin bästa dag i kassen, för mig är det en gåta hur han kunde bli matchens lirare. För mig var det självklart Calle Berglund som var liraren som stod för den mesta energin i BIK tillsammans med sina kedjekompisar. Frågan är hur mycket det spelade in att man inte kunde matchvärma på förmiddagen på grund av att B-hallen är stängd. Jag tror att det hade en ganska stor betydelse för att spelarna inte riktigt var inne i matchbubblan. B-hallen är ju fortsatt stängd, men jag hoppas att det går att lösa ändå tills onsdag och fredag med förmiddagsvärmning. Annars kan det bli tungt! På tal om Henrik Lundberg så har jag ju sagt det några gånger att han verkar vara inne i en liten svacka vilket kanske inte är underligt. Tyckte mot TAIF att han så sliten ut, inte riktigt orkade hålla ihop och ha det upprätta spel som en målvakt måste ha när de arbetar så mycket på knä som en modern målvakt gör. Han kommer säkert igen, men just nu skulle jag föredra Olle i kassen ett par matcher innan han drar på JVM.

Västervik hemma är en måstematch att vinna om man ska hänga med i toppstriden. Att förlora mot ett formstarkt Tingsryd som i ärlighetens namn har en trupp för att ligga betydligt högre upp i tabellen är en sak, men VIK är inte acceptabelt att tappa mot på hemmaplan. Så vi får hoppas att BIK är påställda och revanschhungriga när pucken släpps i morgon.

Ska man vara ärlig så finns det faktiskt inte mycket som talar för Västervik mera än att BIK möjligen som lag kan vara inne i en liten, liten dipp. Och kanske att Västervik trots allt är ett hyfsat bortalag och BIK inte är så starka hemma som man kan önska sig. Ett orosmoment kan finnas i om Viktor Berglind kommer till spel eller inte efter sin skadekänning senast. Han är väldigt viktig för laget med sitt fina förstapass, sina egenskaper i PP och sin rörlighet.

Jag ska inte ge mig in på någon längre analys, men jag tror ändå att BIK ska kunna kriga hem tre poäng genom att vinna med 5-2. Kaxigt tips, men jag tror man studsar tillbaka snabbt.

Vi ses i hallen i morgon!

Tack för att ni läst!

Vi hörs!


 

Inför Karlskrona – BIK

khk              bik

Så var det dags att skriva lite igen efter att inte ha haft tid under ett par veckor.

BIK går ju onekligen starkt för tillfället, och verkar - bortsett från matchen mot AIK - ha hittat sätt att vinna matcher även när det kärvar lite i maskineriet.

Nu väntar match mot Karlskrona på bortaplan vilket så klart är en tuff utmaning. Visserligen förlorade KHK senast mot TAIF, men då ska vi komma ihåg att Tingsryd tillsammans med BIK är seriens formstarkaste lag, och att Tingsryd liksom BIK besegrade Leksand, i det fallet med 5-1.

Så var står Karlskrona? Ja, lite har man blandat och gett. Två förluster i rad mot Tingsryd(b) och Västerås (h) men före det segrar mot AIK och Vita Hästen. Just nu när man tittar på tabellen kan man inte säga att KHK sticker ut på något anmärkningsvärt sätt. Gör lite fler mål än BIK och släpper in lite fler, men på marginalen i båda fallen. Halvbra hemma med 6 segrar på 12 matcher.

Det som sticker ut lite är att man är effektiva när det gäller skytte och spel i numerärt överläge, men sämst i serien vad gäller boxplay. Men man får alltid reservera sig, jag har ingen koll på om det är trender upp eller ned i något av fallen.

De inbördes mötena har ju hittills vunnits av bortalagen, BIK med 0-1 i Karlskrona och KHK med 3-4 i Nobelhallen. Man kan väl hoppas att den trenden håller i sig i morgon! En tuff match lär det bli oavsett, och jag kan inte tänka mig att det blir annat än en uddamålsseger åt endera hållet. BIK är väl kanske något formstarkare, men generellt sett så vill jag nog påstå att dagsformen och målvakterna är det som kan avgöra den här matchen. BIK måste för att vinna vara fortsatt noggranna i egen zon och återigen sätta uppspelen på ett bra sätt för att få bra spelvändningar mot KHK som pressar och försöker stänga högt upp i banan. I Nobelhallen tyckte jag framförallt att det som stack ut hos Karlskrona var deras snabbhet överlag, och att de så ofta fick pucken på en spelare med fart framåt. Så en tät defensiv och stängt i mittzon känns som ett bra recept för BIK.

Nu vet jag inte hur man formerar laget, men jag känner att det är viktigt att ge speltid till Victor Ekarv, framförallt om vi tappar Oskar Bäck till JVM. Tveksamt iofs, vi har många bra juniorcentrar, men han bör vara aktuell. Av målvakterna verkar just för ögonblicket Olle Eriksson EK ha den vassaste dagsformen så vi får se hur man väljer att göra där. I övrigt vet jag inget om skadeläget i skrivande stund, utan utgår från att det blir i princip lika som mot Leksand vilket ju är gott nog.

Tips? Nja, som jag sa blir det uddamålet åt endera hållet, så jag tippar lite med hjärtat och säger 2-3, alltså BIK-seger.

Så ses vi hallen på söndag också, eller hur?

Tack för att ni läst!

Vi hörs!


 

3 poäng var matchens behållning

IMG_0098
IMG_0097

Nej, det här var ingen höjdarmatch. Framförallt första perioden var ett sömnpiller där lagen bara stängde ner varandra och kände lite på varann. 4-3 i skott säger det mesta. Men trots det så hade BIK två gyllene lägen att ta ledningen där det nästan MÅSTE bli mål på nåt.

Andra perioden desto bättre, framförallt öppnade BIK betydligt bättre och hade väl enligt mig initiativt hela perioden. En kalldusch var det när Almtuna gjorde 0-1 på ett slumpanfall, men det redde ju ut sig så småningom. Stark moral och effektivitet, högre press på Almtunas backar än i förste perioden och mera fart!

Jag ska inte gå igenom matchen mål för mål eller del för del. Jag konstaterar att det var en rättvis vinst till slut. Efter att ha konsulterat regelboken kan jag också säga att straffslaget för Almtuna var korrekt utdömt. Jag hade nån bild av att det inte ska dömas straff om spelaren lyckas få iväg ett avslut, men det är fel. Det är endast ett mål som upphäver straffslaget. Däremot tycker jag domaren missade vid ett flertal tillfällen åt båda hållen och kanske inte gjorde sitt livs bästa match - det var lite billiga utvisningar blandat med att inte blåsa alls.

David Lilja utsågs till bäst i BIK och det var väl ett OK val även om det inte var mitt val i den här matchen. Jag gillar vad jag ser av Axel Lindström, och en sån här gnetmatch tycker jag han kliver fram på ett starkt sätt. Vinner tekningar, erövrar puck, krigar om varje millimeter och gjorde dessutom en kasse.  Många kan bättre, men ingen var dålig heller. Jonathan Harju tycker jag också blir allt vassare. Mer fart, utnyttjar tyngden och tekniken allt bättre men kommer tyvärr sällan till avslut.

Henrik Larsson då? Jodå, en stabil insats. Bra passningsspel, även om jag såg direkt att någon gnällde över en missad passning i egen zon. Absolut, det hände! Men också några riktigt fina uppspel och stabilt spel i egen zon 99% av speltiden. Och som sagt, han kommer att växa med att få spela!

Sammantaget en stabil laginsats utan guldkant! Och ni noterar väl att jag tippade rätt slutresultat?  Och avslutningsvis skickar jag en tanke till Fredrik Forsberg och hoppas att han inte är skadad. Otäck smäll i sargen blev det. Ingen ojust tackling av Pelle Svensson, men kanske lite respektlös i det läget. Håller tummarna att det bara var en säkerhetsgrej att Fredrik klev av!

Tack för att ni läst!

Vi hörs!


Kingen är tillbaka! Men!…

bik (1)              almtuna

... jag hoppas inte förväntningarna är för högt ställda från första början. Henrik Larsson är en klassback, och kommer säkert väl tränad tillbaka. Däremot har han varit skadedrabbad, och har haft mycket begränsad speltid. Han kommer inte att kliva in på isen och dominera som han gjorde när han lämnade BIK. Det har i alla fall jag svårt att tro. Men att han kommer att bli en tillgång på sikt under säsongen råder det ingen tvekan om.

Debut - eller återkomst - i morgon mot Almtuna. En tuff match mot ett Almtuna som precis som alla år spelar en fysisk och aggressiv hockey med mycket press. Nu har man väl inte gått jättestarkt hittills under säsongen, men man gjorde en stark insats mot Leksand senast när lagkaptenen Victor Rollin-Carlsson gjorde comeback efter skada. Och han är viktig för Almtuna. En hårt arbetande spelare som ger 100% i varje byte och som dessutom kan producera på en hyfsad nivå. Annars har ju mycket handlat om Tony Mårtensson som leder lagets interna poängliga med 4 mål och 14 assist. Även småfule Lucas Sandström har producerat bra, liksom Victor Hertzberg, värmlänningen som så gärna ville till BIK när han kom tillbaka från Canada efter en skadefylld säsong  2011-12. Men istället blev det en brokig väg via ettan i flera år innan han nu börjar uppnå sin potential i Almtuna. Väl värd det, men vi får väl hoppas att det blir ett stopp i målskyttet i morgon.

Förutom Henrik Larsson så verkar BIK ställa upp i princip som man gjorde i Oskarshamn, vilket innebär att man har 6 backar att tillgå + en junior som jag tror blir Calle Jonsson i morgon. Henrik Lundberg i kassen, och om inget tillstöter samma kedjor som senast. Vilket innebär att Ekarv sitter på läktaren igen.

Återigen med tanke på Almtunas spelstil så är det viktigt att backarna sätter uppspelen på spelare med fart, och att man inte krånglar i egen zon. Almtuna kommer med all säkerhet att spela med hög press för att sätta press på våra backar för att sedan snabbt vända hem med fem spelare om man inte får tryck. Så inget kladd med pucken, utan spela säkert om det inte finns tydliga passningsalternativ. De tror jag blir den viktigaste nyckeln till framgång i morgon, att inte bjuda Almtuna på lägen genom att bli stirriga och överarbeta. Och kanske att skjuta lite mera - vi förlorar skottstatistiken i nästan varje match.

Tipset i morgon? Tja, jag tror på BIK och att vi vinner med 4-2. Almtuna är inte ett bra bortalag och BIK förlorar sällan på hemmaplan även om det inte alltid blir trepoängare. Faktiskt bara en förlust hemma hittills, så det känns som ett hyfsat favorittips. Men som sagt, pass upp!

Tack för att ni läst!

Vi hörs!

 

 


 

Ska BIK värva eller inte?

IMG_0041

 

Det har ju förekommit lite snack i supportergrupper om att BIK borde värva – ut med Ekarv och ersätt honom, värva en ersättare för Rotbakken, kanske ska man ta in TVÅ backar för det ser just nu virrigt ut i försvarsspelet.

Så nu tänkte jag skriva lite långrandigt och som en öppen diskussion med mig själv om hur jag ser på läget i laget.

Först då Victor Ekarv som jag är väldigt kluven till, och har begränsat med hårda fakta att basera min påsikt på. Man ser att han har väldigt mycket spel i sig, men det går sakta och ser väldigt mycket ut som han saknar det ack så viktiga självförtroendet. Så klart han behöver bygga upp sig efter skada, men det är också svårt att bygga upp sig om man inte får tillräckligt med speltid. Victor har hamnat lite i samma sits som Kevin Goumas i Björklöven. Det vill säga, han tar inte den plats i en toppkedja där han var tänkt att spela, han är inte heller rätt spelartyp för att spela i en defensivare uppställning och får därmed dåligt med speltid. Goumas fick gå, jag vet inte hur stort tålamodet är med Ekarv – eller för den delen hur stort tålamod han har med att sitta på läktaren? Eller spökar fortfarande den skada han hade när han kom? I så fall ifrågasätter jag mera omdömet att värva honom! Kanske ska man låna ut Victor till en lämplig klubb i Hockeyettan under resten av höstsäsongen för att spela honom i form, förutsatt att han är frisk? Helt klart är inte sitsen optimal för någondera parten, och jag utgår från att man söker en lösning.

När det gäller situationen på backsidan så ser jag inte att man behöver agera på kort sikt. Vi har sju bra backar när alla är tillgängliga, och blir det inga långtidsskador så klarar vi oss bra. Enstaka matcher kan man till och med rulla på fem utan att slita allt för mycket på materialet. Vi ska också komma ihåg att Linus bara gjorde 4 matcher för oss varav ett par där han matchades väldigt försiktigt efter sin hjärnskakning. Så jag kan inte se att vi egentligen är svagare på backsidan nu än i inledningen av säsongen när allt gick på räls. Det som har hänt under de senare omgångarna är att vi tappat vårt defensiva spel, men det handlar inte bara om backarna att de blivit sämre, utan om betydligt mycket mer. Vi är lite tillbaka i det pucktittarsyndrom som präglade stora delar av förra säsongen. Vi räknar inte in korrekt, vi tappar markering, vi får för många spelare på puck och vi bara jagar och jagar… och blir alldeles för slitna i defensiven för att orka producera. I början av säsongen hade vi i regel större puckinnehav än motståndarna, vi vårdade puck, hittade passningsvägar, stängde ned på ett bra sätt. Jag kan ju tänka att oavsett vilken back vi skulle ta in så skulle det inte göra underverk på något sätt. Eller jo, det är klart att plockade vi in en ”superback” med BIK-mått mätt, en stabil och rutinerad pjäs som kan gå in och spela 30 minuter per match i både BP och PP så skulle det göra skillnad. Men någon sådan finns inte på marknaden, och absolut inte inom BIK:s budgetförutsättningar. Då talar vi om spelare som ligger i lönespannet upp emot (eller över) 100 tkr i månaden om vi ska ha en back som gör en avgörande skillnad.
De backar som har diskuterats har ju främst varit Alexander Ytterell och Henrik Larsson. Bra, offensivt skickliga backar som skulle kunna fylla samma offensiva roll i laget som Linus Rotbacken var tänkt att ha. Men inga undergörare på något sätt.

Forwardssidan är lite enklare tycker jag, om vi nu ska ersätta Ekarv. Eller, enklare, det kan väl diskuteras. Jag anser att han endera ska ersättas av en toppkraft som är självskriven på sex forwards. Men då är det dyrt och  ställer dessutom till det då vi redan har en hög offensiv kompetens i toppkedjorna – det har snarare varit den defensiva balansen jag saknat. Så det naturliga då är att ta in en junior. Är alla friska får en sitta på läktaren, och då är det klart bästa att få in en kompetent junior som kan matchas med J20 om denne hamnar utanför A-truppen. En breddning i stället för spets, helt enkelt. Men självklart tillräckligt bra för att precis som Lilja kunna matchas i A-laget.

Och kanske ska man gå den vägen även på backsidan, leta en breddback som även får lira i J20?

Jag har inga lösningar, och som sagt, nu när alla är friska så är det ett lyxproblem.

En större oro har jag vad gäller målvaktssidan, och det är framförallt att jag känner att kommunikationen inte fungerar perfekt mellan Olle Eriksson Ek och backarna. Och, jag måste nog säga det, Olle släpper en eller två puckar varje match som han ”borde” ta. Det tyckte jag redan under hans förra hyllade säsong i BIK. Men då räckte hans spel för att vara matchvinnande, och det var ett klart steg upp jämfört med både Owen och Frykholm. Och, återigen, huvudproblemet är att hitta tillbaka till det grundspel vi hade i början av säsongen och som vi vann matcher på.

Det var lite av mina funderingar så här under speluppehållet, vi får se vad som händer framöver.

Tack för att ni läst!
BENGT OLSSON

 


 

Jubileumsmatchen

En match som vi borde ha vunnit. Dels borde vi haft ledningen med ett par mål efter en  starkt förstaperiod – inte 1-1 efter att ha släppt till en slumpchans. Men det är andraperioden som förstör, precis som den var nära att förstöra mot Leksand. Efter att ha jagat i en hel period så blir det enormt trötta ben i tredje. Vi lyckas få in en ledningspuck, men orkar inte försvara oss. Där finns en del att jobba på, även om BIK historiskt sett alltid fallit tillbaka i andraperioden. Sedan är det en annan sak att det enligt mig borde ha varit en utvisning på en KHK-spelare innan 4-3. Inte för att jag såg perfekt, men nog var det en tämligen brutal crosschecking på Lang nere i hörnet när vi förlorade pucken? Men BIK var för trötta för att räkna in och ta rätt spelare både vid 3-3 och 3-4, det är bara att acceptera. Ska inte klanka på Olle Eriksson Ek, men han vinner just nu inte matcher åt BIK även om han inte kan lastas för målen. Matchoträningen lyser igenom och sprider också osäkerhet bland backarna. Hans sätt att agera i målet är så helt annorlunda än Henrik Lundbergs på gott och ont. Men det kräver lite mer av backarna när det gäller att rensa returer och vara täta runt kassen, även om han har andra uppsidor.

Nå, lite bilder i alla fall:

IMG_0050

IMG_0048

IMG_0047-1024x683

IMG_0044

IMG_0039

IMG_0036

 

IMG_0034

IMG_0033

Tack för att ni läst!

Bengt Olsson

 

 

Gästkrönika: "Ett stort grattis till de 40 åren"

 Varje vecka publiceras en gästkrönika. Den här gången skriver Karlskoga-supportern Bengt Olsson om "BIK Karlskoga 40 år – en återblick och hyllning ur ett supporterperspektiv" med anledning av att BIK anordnar sitt 40-årsjubileum i Nobelhallen på fredag.


Från 1978 till 2018 sträcker sig alltså historien för Bofors IK, eller Bofors IK Karlskoga som de numera heter.

Nu är inte det hela sanningen.

Hockey har spelats i Karlskoga sedan 1943, så på sätt och vis är det också ett 75-årsjubileum. Då var det IFK Bofors som valde att ta upp sporten. Och i mitt tycke är det i grunden samma förening nu som då. 1963 slogs IFK Bofors samman med Karlskoga IF till KB63, och 1978 delade man åter på sig till fotbollsklubben KB Karlskoga FF och till ishockeyklubben Bofors IK.

Men 40 år är det som gäller, och jag har hela den tiden – och egentligen ända från 1972 - följt hockeyn på nära håll från ”Östra Stå” eller möjligen från ”Södra”. Som supporter i med och motgång. Från allsvenskt spel med KB63, till division 2 och spel i en öde Nobelhall och tillbaka upp dit där vi är i dag.

Kanske är vi mera härdade supportrar än andra, vi som håller på en klubb som aldrig kunnat konkurrera pengamässigt utan har levt på att förädla oslipade diamanter till toppspelare. Som alltid varit beroende av att hitta okända spelare med rätt inställning och en stark vilja att bli bättre.

Essensen i en BIK-supporters liv har jag väl upplevt de två senaste säsongerna: 16-17 allsvensk final, kval till SHL... och förra året platt fall, krigande i bottenträsket och undvek kvalserien i sista omgången. Men även lägre divisioner hade sin charm på den tiden vi harvade runt där. Även om jag inte längtar tillbaka till den tiden med bortaresor till iskalla hockeylador och ballonghallar.

Jag tänkte plocka fram några profiler, både ledare och spelare som jag fastnat för genom åren.

Jag måste börja med att nämna Birgith Gustavsson som 1982 blev (vad jag vet) den första kvinnliga ordföranden i en elitklubb i ishockey. En skicklig ordförande som gjorde mycket bra för klubben under de tre år som hon höll i ordförandeklubban.

När vi är inne på ordförande så kan vi absolut inte förbigå nuvarande styrelseordförande Mats Boquist som är den som i princip burit fram klubben dit där vi är idag, från en utfattig klubb i dåvarande division 2 till ett stabilt allsvenskt lag med god ekonomi. Jag misstänker att det är någon sorts rekord även det, att ha verkat som ordförande i en elitklubb från 1992 till idag, det vill säga 26 år. Hans långvariga samarbete med Stefan Bengtzén i dennes roll som kombinerad sport- och klubbchef har varit en framgångsfaktor av stora mått för klubben. Som kuriosa kan jag säga att jag som representant för en sponsor var tillfrågad om en styrelseplats samma år som Mats tillträdde, men det rann ut i sanden av olika orsaker. Troligen tur för klubben...

Tittar man på spelarprofiler finns det såklart många att lyfta fram under de här åren. Listan blir därför väldigt personlig så jag misstänker att det finns en del namn som kan kännas underliga, och en del namn som kanske borde varit med som jag missat. Men jag har oftast fastnat för spelare som ”brinner”, som kanske inte är den bästa i laget men alltid ger 110% på isen.

Bengt-Åke Gustafsson kan jag inte gå förbi, trots att han inte spelat mer än ett fåtal säsonger i klubbens A-lag, varav bara en (86-87) under klubbnamnet Bofors IK. Men han är med säkerhet den främsta spelaren som fostrats i klubben, har sin tröja med nummer 16 hissad i hallen och bjöd på fantastisk underhållning på isen redan vid sin A-lagsdebut som 16-åring. Stor uppmärksamhet fick han även i media under sin tid som förbundskapten när han stod tillsammans med sonen och dåvarande pojklagsspelaren Anton (numera proffs i SCL Tigers i NLA) och dirigerade bilar på parkeringen vid Bofors IK:s hemmamatcher. Ödmjukhet och klubbkänsla! Och jag kan väl skryta med att jag fått en riktig propp av ”Bengan”... fast på fotbollsplanen. En tuffing var han där också!

Och inte kan man som BIK-supporter glömma bort Emil Kåberg med sina vita handskar. Tacklingar så det sjöng i sargen, skonade aldrig sig själv och tog sig under skinnet på motståndarna. Lika illa omtyckt som han var bland motståndarna, lika älskad var han i Nobelhallen. Det hände alltid något när han var på isen!

Och pratar man om ikoner så kan man inte heller undvika att nämna Daniel Wessner! Ärkegrisen, vinnarskallen och profilen som älskade Bofors IK så enormt! 12 säsonger i klubben som spelare och sedan avslutade han med att som andretränare vara med att rädda klubben kvar i allsvenskan under förra årets krissäsong. Dessutom en jordnära och sympatisk kille vid sidan av, och numera hockeydomare i Hockeyettan. Satsar målmedvetet på att nå högre upp även i det systemet – vinnarskallen och viljan att bli bättre finns kvar!

Och naturligtvis till sist Christian ”Cribbe” Carlsson som spelade hela sin aktiva tid i Bofors IK. Född samma år som klubben grundades och har således har också han firat 40 år i år. Växte upp som granne till mina svärföräldrar, så man såg honom ofta stå och nöta skott mot garaget. För att inte tala om de puckar som hamnade på svärfars gräsmatta och fastnade i gräsklipparen... 644 allsvenska matcher i den blåvita dräkten plus några matcher i divison 2 och division 1 från debuten i A-laget som 16-åring. Ingen flashig back, men stark, oöm och svårpasserad. På äldre dar dessutom lite av en straffspecialist!

Det var min topp fyra... och då har jag inte nämnt Tobias Thermell, Kristofer Näslund, Martin Thelander, Pär Sveder, Dan ”Daja” Hermansson, Peter ”Pekka” Wennberg eller Niklas Sjökvist. Och för den delen inte heller vår nuvarande klubbchef och före detta assistkung Torsten Yngveson.

Jag skulle som ni förstår kunna fortsätta länge till med profiler jag minns, men avslutar med Jan-Carlo Bodini, lagkaptenen och måltjuven som gjorde ofattbara 302 poäng på 198 matcher med klubben mellan 1971-1982. Han kunde dessutom få en domare att kallsvettas bara genom att stirra på honom. Den blicken...

Det är många spelare jag sett passera under 40 år, och varje säsong kommer det någon ny spelare som man fastnar för. Men självklart är det de som blir kvar mer än ett par säsonger som stannar kvar mest och längst i minnet och som man dessutom ofta har haft kontakter med utanför hockeyn! Kanske någon eller några av de som idag spelar i klubben kommer att nämnas som klassiska kultspelare när klubben firar 80 år? Fredrik Höggren, Mikael ”Daggen” Eriksson eller Calle Berglund kanske?

Ett stort grattis till de 40 åren för klubben i mitt hjärta – jag ser fram emot många fler säsonger på Östra Ståplats.

Kanske, kanske någon gång med spel i SHL, den drömmen finns alltid.

Tack för att ni läst!

Bengt Olsson
BIK-supporter och bloggar om BIK på karlskoga.annatviktigt.se


 

Bortamatch mot Björklöven

bjrklven                    bik

Några korta snabba tankar inför i morgon. Ska till och börja med säga att jag INTE skyller gårdagens förlust på domaren. BIK gjorde en dålig match, helt enkelt. Däremot vill jag påstå att domarens insats försvårade för BIK att komma upp i standard då det tilläts väldigt mycket hugg och slag, hakningar och annat småtjafs från Panterns spelare. Speciellt illa tycker jag om att man vid två tillfällen ryckte hjälmen av liggande BIK-spelare. Farligt och smutsigt! Talade med en leksing idag och kommenterade domarinsatsen och när han hörde vem som dömt så skrattade han och sa att med Lyth vet man aldrig, han är totalt inkonsekvent från match till match och ibland från period till period. Men nu lämnar vi det bakom oss.

Hur ska BIK slå Björklöven då? Ja, det handlar om att få upp farten igen. Mot Pantern - och i viss mån även mot Hästen - så blev man för stillastående och fick sällan passen när man hade full fart framåt. det saknades noggrannhet och avvägningar. Det tyder på att man är lite trötta i skallarna på en del håll. Men jag tror att med så många vinnarskallar i laget så finns det en stark revanschlust. Det gäller bara att kanalisera den energin på rätt sätt, så kan det gå bra.

Björklöven lyckades ju knipa två pinnar på bortaplan i onsdags och har precis som BIK haft en tuff resa idag, men har naturligtvis fördelen att spela hemma i morgon. Fördel och fördel förresten - Björklöven är seriens sämsta hemmalag och har bara tagit 4 poäng på 6 matcher i hemmahallen. Björklöven är också sämst i serien i numerära överlägen, och bara medelmåttiga när det gäller boxplay. Så rent statistiskt ska BIK kunna spela hem minst två poäng. En varning dock att Björklöven verkar vara lite på uppgång, samtidigt som jag känner att BIK har tappat lite spel.

Hörde idag för övrigt att Leksand trappat ned lite på sin träning för att vässa matchformen och matchorken. Hur BIK har gjort har jag inte tänkt på trots de veckoscheman som läggs ut. Men det handlar ju inte bara om hur många pass som genomförs utan om innehåll och intensitet. Tycker dock att det känns logiskt att lätta träningen nu när vi har så intensivt matchande.

Åter till Björklöven då så har de precis som BIK en bred fördelning av poängen i truppen, och man har en bra förstamålvakt i Oskar Masiello. Det man inte har är effektivitet - man gör mål bara på 6% av sina skott att jämföra med BIK 10%. Vilket i sig inte är så imponerande utan ganska normala siffror.

Men tidsbrist och så, tänker inte orda så mycket mera utan avslutar det här ganska svamliga inlägget med att tippa en bortaseger med 1-3.

Tack för att ni läst!

Bengt Olsson
BIK-supporter