Blogginlägg

Seger mot Västerås!

Vinst i kvällens bortamatch mot VIK Västerås HK. Christian Berglund noteras för tre av målen, och gör därmed ett hattrick! Såhär lät det efter matchen: 


Vi åker till Västerås!

Nu är det redan dags igen. Matchdags! Jag tycker knappt att jag hinner andas mellan matcherna men jag gillar det. Idag är det dags för BIK att ta sig till Gurkstaden för att möta VIK Västerås HK! Ett Västerås som i nuläget ligger på en 12:e plats, så det blir alltså ett såkallat "bottenmöte" även ikväll - då BIK ligger på en 13:e plats efter att SSK igårkväll vann över Timrå och hoppade upp ett par snäpp. Dock är det endast (!) 11 poäng upp till serieledande Vita Hästen i nuläget, så tabellen fortsätter att vara tight som tusan. 
 
Västerås har ju precis som BIK haft en något trög inledning på säongen, så det är väl lite upp till bevis för båda lagen. Jag hoppas att vi kommer att bjudas på 60 minuters krig från BIKs sida. Som första och sista perioden mot AIK, och som 30 sista minutrarna mot Mora i fredags. Så vill jag se BIK spela resten av säsongen - hårt slit i varenda närkamp. 
 
Jag kommer att åka till Västerås idag, så ni kan följa som vanligt på twitter (@lisaclasson_). Annars sänds matchen på hockeyallsvenskan live för 99 kr. Eller ta er till ABB Arena Nord, detta är ju faktiskt en av våra närmaste bortamatcher denna säsongen!
 
Det kommer under dagen att bestämmas hur laget ställer upp, då både Olofsson och Calle saknades under gårdagens träning. Calle kommer dock vila denna match. Det som är bestämt är iallafall att Kruse kommer att vakta kassen, och att Freddie och Lang är tillbaka för spel. Simon Erlandsson stannar även några matcher till - så på backsidan finns det nu folk att tillgå. I övrigt på skadelistan har vi fortfarande Martin Thelander, Jens Skålberg, Kristofer Näslund och Björn Kindahl - och som sagt är alltså även Olofsson osäker. 
 
Det ger oss följande laguppställning:

Målvakt(er):
#35 Emil Kruse
(#31 Joel Gistedt) 

Förstafemman:
#94 Henrik Larsson - #63 Alexander Ytterell
#92 Jesper Olofsson(?) - #67 Linus Fröberg - #33 Johan Nilsson 

Andrafemman:
#27 Santeri Saari - #56 Simon Erlandsson
#71 Calle Berglund(?) - #62 Daniel Wessner - #14 Henrik Björklund 

Tredjefemman:
#44 Oskar Clarsson - #36 Adam Åkesson
#10 Marcus "Lilliz" Nilsson -  #12 Gustaf Thorell - #17 Christian Berglund

Fjärdefemman:
#7 Fredrik Ericson - #50 Viktor Lang
#23 Fredrik Höggren - #64 Severi Sillanpää - #61 Mikael ”Daggen” Eriksson 

Extra: 
#26 Anton Holm

Ses i Västerås!

/Lisa Classon