Blogginlägg

Timrå kommer på besök!

Nu är det dags för match igen, och ikväll står inga mindre än Timrå IK för motståndet när det vankas Fredagsmys i Nobelhallen. Idag kommer det även att finnas möjlighet att äta tacobuffé i rinkside PUB innan matchen, med start 17.30 för 95 kr. 

Tillbaka från förkylning kommer Daniel Wessner att vara ikväll, som inte spelade mot IKO. Även Fredrik Höggren är tillbaka efter tillökning i familjen. Vilket såklart betyder mycket. Två viktiga kuggar. Även Kruse är tillbaka i kassen ikväll. Kvar på skadelistan är fortfarande Martin Thelander (underarmsfraktur), Jens Skålberg (hjärnskakning), Adam Åkesson (hjärnskakning), Björn Kindahl (hjärnskakning) och Kristofer Näslund (hjärnskakning). Även Anton Holm och Oskar Carlsson är osäkra till spel, och det bestäms under dagen om de ska starta eller inte.

Matchen startar som vanligt 19.00 ikväll, och den kommer att sändas på TV10/viasat hockey och Viaplay - men alla borde ändå ta sig till hallen och heja fram laget till tre nya poäng - för det tar vi ikväll! 

Följande grabbar är det som ska kriga för 3p ikväll:

Målvakt(er):

#35 Emil Kruse
(#1 Mattias Modig)

Förstafemman:
#27 Santeri Saari - #63 Alexander Ytterell
#92 Jesper Olofsson - #62 Daniel Wessner - #17 Christian Berglund 

Andrafemman:
#94 Henrik Larsson - #50 Viktor Lang
#10 Marcus "Lilliz" Nilsson - #67 Linus Fröberg - #14 Henrik Björklund

Tredjefemman:
#7 Fredrik Ericson - #44 Oskar Carlsson
#71 Calle Berglund -  #12 Gustaf Thorell - #33 Johan Nilsson

Fjärdefemman:
#40 Fabian Norberg
#23 Fredrik Höggren - #64 Severi Sillanpää - #61 Mikael ”Daggen” Eriksson 

Extra:
#26 Anton Holm


Oskarshamn borta!

Bortamatch mot IKO väntar ikväll! Med på den resan är vår nya back, Fabian Norberg, som är ett lån från Modo då Adam Åkesson fick hjärnskakning av tacklingen senast mot Almtuna. Matchen kommer att visas på hockeyallsvenskan live, med start 19:00 (går att köpa för 99 kr) och vi ställer upp med följande lag:

Målvakt(er):

#35 Emil Kruse
(#1 Mattias Modig)

Förstafemman:
#27 Santeri Saari - #63 Alexander Ytterell
#92 Jesper Olofsson - #62 Daniel Wessner - #17 Christian Berglund 

Andrafemman:
#94 Henrik Larsson - #50 Viktor Lang
#10 Marcus "Lilliz" Nilsson - #67 Linus Fröberg - #14 Henrik Björklund

Tredjefemman:
#7 Fredrik Ericson - #44 Oskar Carlsson
#71 Calle Berglund -  #12 Gustaf Thorell - #33 Johan Nilsson

Fjärdefemman:
# Fabian Norberg
#23 Fredrik Höggren - #64 Severi Sillanpää- #61 Mikael ”Daggen” Eriksson 

Extra:
#26 Anton Hol


Förlust mot Almtuna

Det blev ingen 9-poängvecka då BIK Karlskoga föll i hemmamötet mot Almtuna igår lördag. Efter första perioden stod det 2-2 på tavlan efter en jämn period. Almtuna kommer sedan ut i andra och utnyttjar sina lägen till max, och gör både 2-3 och 2-4 innan 20 minuter har gått. I den tredje perioden får BIK en hel del PP, och skjuter hela 17 skott mot Almtunas Johan Holmqvist som får stå på huvudet - men räddar allt. Matchen slutade tillslut 2-4. 

Nu väntar en ny vecka med två matcher. IK Oskarshamn på bortais på tisdag och Timrå hemma i Nobelhallen fredag kväll. Det blir en match att se fram emot! 

BIK Karlskoga - Almtuna IS 

Nobelhallen, 2466 åskådare. 

Resultat: 2-4 (2-2, 0-2, 0-0)  

Skotten:  35-26 (8-11, 10-10, 17-5) 

Saves: ; Kruse; 22/26 (84,62%) Holmqvist 33/35 (94,29%)

Utvisningsminuter: 8-18 (2-4, 0-2, 6-12

Målen:

Första perioden:
0-1 Emil Larsson (Martin Janohls, Emil Lundberg)
1-1 Henrik Björklund
1-2 Simon Mattsson (Tobias Hage, Martin Karlsson)
2-2 Henrik Larsson (Marcus Nilsson, Linus Fröberg)
 
Andra perioden:
2-3 Martin Janohls (Emil Lundberg)
2-4 Martin Janohls (Emil Larsson)
 
Tredje perioden blev mållös. 
 


Sista hemmamatchen för veckan

Idag är det lördag, vilket betyder att det är dags att avsluta denna hemmavecka! Man startade veckan i tisdags när dåvarande serieledarna Vita Hästen kom på besök. Den matchen vann man med 2-1 efter en riktig krigarinsats i den tredje perioden. I torsdags kom de nya serieledarna till Nobelhallen, Asplöven, men efter en 3-1 vinst för BIK är det nu Mora som knipit förstaplatsen. Men det betyder alltså att BIK hela två gånger slagit serieledarna denna vecka. Inte illa va?

Men idag är det alltså dags igen, och det är Almtuna IS som är sista lag att möta hemma denna vecka. Almtuna som för närvarande ligger på en sjätteplats i tabellen med 24 poäng, jämfört med BIK som ligger på en niondeplats med 22 poäng. I eftermiddag finns det med andra ord 3 otroligt viktiga poäng på spel. Matchen startar 16.00 i Nobelhallen.

Vill du vara med och bära fram laget till de sista tre poängen denna 9-poängsvecka? Anslut då till klacken på den södra ståplatsläktaren. Med bra tryck i hallen brukar man se effekt på isen!   

På skadelistan har vi fortfarande Kristofer Näslund, Björn Kindahl, Martin Thelander och Jens Skålberg. Daggen är tillbaka efter sin avstängning och Kruse fortsätter mellan stolparna. Såhär ställer man upp idag:

Målvakt(er):
#35 Emil Kruse
(#1 Mattias Modig)


Förstafemman:
#27 Santeri Saari - #63 Alexander Ytterell
#92 Jesper Olofsson - #62 Daniel Wessner - #17 Christian Berglund 

Andrafemman:
#94 Henrik Larsson - #50 Viktor Lang
#10 Marcus "Lilliz" Nilsson - #67 Linus Fröberg - #14 Henrik Björklund

Tredjefemman:
#36 Adam Åkesson - #44 Oskar Carlsson
#71 Calle Berglund - #12 Gustaf Thorell - #33 Johan Nilsson

Fjärdefemman:
#7 Fredrik Ericsson
#23 Fredrik Höggren - #64 Severi Sillanpää - #26 Anton Holm

#61 Mikael ”Daggen” Eriksson (man har inte riktigt bestämt var han spelar någonstans ännu)

Som sagt, tiden för kalaset är 16.00, det kommer dessutom att finnas BIK-burgare för 95 kr, trubadur i Rinkside PUB och så kommer 07-08:ora att spela internmatch i paus. Missa inte! Skulle du mot förmodan inte ha möjlighet att kommer så sänder HockeyAllsvenskan live matchen för 99 kr. Men vi ses i hallen, och tar tre nya poäng!


Ytterligare en trepoängare!

Det blev vinst i gårdagens hemmamatch mot dåvarande serieledande Asplöven. Matchen inleddes med bra fart och fint spel från hemmalaget och man hade några riktigt vassa chanser, men lyckades inte klämma dit något mål. I andra perioden svängde det en aning mer med chanser åt båda håll, men Kruse var vaken i målet och ca 15 minuter in i den andra perioden gjorde Gustaf Thorell 1-0 utan assist. 2-0 målet kom bara knappt 3 minuter senare när Johan Nilsson från passning av Severi Sillanpää och Adam Åkesson kunde hänga dit den. 

När tredje perioden drog igång tog det endast 1 minut och 53 sekunder innan det var dags igen. Severi Sillanpää sätter 3-0 efter passning från Anton Holm. Gästerna lyckdes reducera till 3-1 7 minuter in i tredje perioden men kom aldrig närmre än så. BIK kunde relativt enkelt "spela av matchen" och slutresultatet skrevs också till 3-1. Detta medförde ingen skjuts i tabellen, men det skiljer nu endast FYRA poäng mellan förstaplacerade Mora och niondeplacerade BIK. Sjukt jämnt med andra ord. 

Nu blir det vila idag innan Almtuna gästar Nobelhallen imorgon lördag. Den tredje och sista matchen på denna hittills fantastiska hemmavecka. 

BIK Karlskoga - Asplöven HC

 
Nobelhallen, 2113 åskådare. 

Resultat: 3-1 (0-0, 2-0, 1-1)  

Skotten:  29-21 (9-5, 14-9, 6-7) 

Saves: ; Kruse; 20/21 (95,24%) Ward 26/29 (89,66%)

Utvisningsminuter: 6-8 (4-2, 0-4, 2-2) 

Målen:

Första perioden blev mållös.
 
Andra perioden:
1-0 Gustaf Thorell
2-0 Johan Nilsson (Adam Åkesson, Severi Sillanpää)
 
Tredje perioden:
3-0 Severi Sillanpää (Anton Holm)
3-1 Nicolai Bryhnisveen (Sebastian Dyk, Joachim Nermark)
 


Hemmaveckan fortsätter

Hemmaveckan inleddes i tisdags med en 2-1 vinst mot dåvarande serieledarna Vita Hästen. Idag rullar den vidare, och de är de "nya" serieledarna Asplöven som gästar Nobelhallen. Asplöven mötte man senast i premiären, och det betyder därmed alltså också att 1/4 av HockeyAllsvenskan 14/15 är spelad. BIK har samlat på sig 19 poäng på 13 matcher och ligger just nu på en niondeplats i tabellen. 

Men upp till serieledande Asplöven är det bara 6 poäng, så det är ruskigt tight i tabellen fortfarande. Senast lagen möttes var alltså i premiären, även den i Nobelhallen, och då vann Asplöven med 2-4. Egentligen ska ju mötena ligga varannan hemma/varannan borta, men för att underlätta för Asplöven har man alltså lagt matcherna som hemma/hemma/borta/borta lagen emellan. Detta då Asplöven, som hör hemma i Haparanda, är det lag som reser längst och mest hela säsongen. 

Båda dessa lag kommer ikväll senast från varsin vinst. BIK som sagt mot Vita Hästen och Asplöven senast, även det i tisdags, från en övertygande bortavinst mot Mora med 1-3. Det är med andra ord två lag som möts ikväll där båda vill upprätthålla/skapa ett streak. Så det lär blir en tight match. 

På skadelistan har vi fortfarande Kristofer Näslund, Björn Kindahl, Martin Thelander och Jens Skålberg. #61 Mikael "Daggen" Eriksson kommer att vara avstängd även i dagens match. Man byter inför ikväll plats på Lilliz och Jesper, vilket gör att uppställningen ser ut som följer:

Målvakt(er):
#35 Emil Kruse
(#1 Mattias Modig)


Förstafemman:
#27 Santeri Saari - #63 Alexander Ytterell
#92 Jesper Olofsson - #62 Daniel Wessner - #17 Christian Berglund 

Andrafemman:
#94 Henrik Larsson - #50 Viktor Lang
#10 Marcus "Lilliz" Nilsson  - #67 Linus Fröberg - #14 Henrik Björklund

Tredjefemman:
#36 Adam Åkesson - #44 Oskar Carlsson
#71 Calle Berglund -  #12 Gustaf Thorell - #33 Johan Nilsson

Fjärdefemman:
#7 Fredrik Ericsson
#23 Fredrik Höggren -  #64 Severi Sillanpää - #26 Anton Holm

Tiden för matchen är 19:00 och den kommer att visas på HockeyAllsvenskan live för 99 kr. Ikväll tar vi tre nya poäng!


Vinst mot Vita Hästen!

Igår inledde man hemmaveckan i Nobelhallen, med den första matchen av tre och det var, då serieledande, Vita Hästen som kom på besök. Matchen startade med en jäkla fart från hemmalaget och man kunde i slutsekundrarna av sitt första powerplay, drygt 7 minuter in i matchen, göra 1-0 genom Severi Sillanpää. Ca 10 minuter senare var det dags igen, när Wessner hittade ribba-in efter pass av Christian Berglund, och 2-0 var ett faktum. Med 1:12 kvar av den första perioden tar domare Häll dubbelutvisning på BIK och man får spela 3 mot 5 där Hästen bjuds in och har många bra chanser, men Kruse står för årets räddning och man håller undan och går på periodvila med en 2-0 ledning. 

I böjan av den andra perioden, med 30 sekunder kvar av 3 mot 5-läget lyckas Hästens Justin Donati hitta nätet bakom Kruse och reducerar till 2-1. Resten av den andra, och även den tredje perioden förblir sedan mållösa och BIK vinner med just 2-1 efter 60 minuter. Hästen har ett par riktigt bra chanser, men man håller ihop det defensivt och lyckades som sagt hålla undan. Det också trots att man får spela sista 3,5 minut i BP (och delvis 4 mot 6) efter att Freddie först åkt på en slashing och sedan en abuse. En riktig krigarinsats de sista minutrarna helt enkelt. 

Kruse utsågs dessutom till matchens lirare och var själv nöjd och väldigt glad efter matchen. Nu blir det en ledig dag idag innan det är dags att ta emot Asplöven i Nobelhallen imorgon torsdag. 

BIK Karlskoga - HC Vita Hästen

 
Nobelhallen, 2133 åskådare. 

Resultat: - (2-0, 0-1, 0-0)  

Skotten:  21-23 (7-8, 7-9, 7-6) 

Saves: ; Kruse; 22/23 (95,65%) Brage; 19/21 (90,48%)

Utvisningsminuter: 12-8 (4-2, 4-4, 4-2) 

Målen:

Första perioden:
1-0* Severi Sillianpää (Anton Holm, Fredrik Höggren)
2-0 Daniel Wessner (Christian Berglund)
 
Andra periden:
2-1** Justin Donati (Viktor Amnér)
 
Tredje perioden blev mållös. 
 
* Målet gjordes i powerplay
** Målet gjordes i powerplay (5 mot 3)
 


BIK TV: Freddie och Kruse efter matchen

Spelarsnack med Freddie om comebacken och vad han sa i slutminuten som gav 2 minuter:
 
 
Spelarsnack med en glad Kruse:
 


Äntligen matchdags

Idag är det äntligen dags för match igen, och dessutom hemmamatch. Detta blir det första hemmamatchen av tre denna vecka, och ska du på alla tre - missa inte att på förhand utnyttja "hela veckan-erbjudandet" INNAN matchen. Läs mer här! Ett kanonerbjudande som ger dig möjlighet att se alla matcher denna vecka för 200kr (ståplats) eller 300kr (sittplats). 

Idag är det inga mindre än serieledande Vita Hästen som kommer til Nobelhallen. Och det blir tredje gången i år man möter nykomlingarna från Norrköping. Man förlorade båda matcherna på försäsongen, så nu är det hög tid att ta en seger. Vita Hästen har tagit 24 poäng på 12 matcher och ligger alltså etta. BIK har 16 inspelade poäng och ligger 10a, så det är med andra ord galet jämnt i denna tabell. 

På skadelistan har vi idag en ljusglimt, och det är att Fredrik Ericson kommer till start ikväll. Så det gör att kvar på listan har vi i nuläget Kristofer Näslund, Björn Kindahl, Martin Thelander och Jens Skålberg. Men frågetecken finns i kvällens match för Mikael "Daggen" Eriksson då han drog på sig ett matchstraff mot Malmö. Man räknar med andra ord med att han är avstängd ikväll. 

Kvällens trupp:

Målvakt(er):
#35 Emil Kruse
(#1 Mattias Modig)


Förstafemman:
#27 Santeri Saari - #63 Alexander Ytterell
#10 Marcus "Lilliz" Nilsson - #62 Daniel Wessner - #17 Christian Berglund 

Andrafemman:
#94 Henrik Larsson - #50 Viktor Lang
#92 Jesper Olofsson  - #67 Linus Fröberg - #14 Henrik Björklund

Tredjefemman:
#36 Adam Åkesson - #44 Oskar Carlsson
#71 Calle Berglund -  #12 Gustaf Thorell - #33 Johan Nilsson

Fjärdefemman:
#7 Fredrik Ericsson
#23 Fredrik Höggren -  #64 Severi Sillanpää#26 Anton Holm

Pucken släpps som vanligt ikväll 19.00 och hockeyallsvenskan play kommer att sända matchen!


Förlust mot Malmö

Förlust i gårdagens match mot Malmö, vilket även var den sista matchen denna vecka. Nu har man matchat otroligt intensivt på sistone, och får nu välbehövlig vila fram tills på tisdag när "hemmaveckan" drar igång. Missa inte erbjudandet att se alla tre matcher för 200 kr (ståplats) eller 300 kr (sittplats)!

Malmö vinner gårdagens match med 6-2 och BIK var väl aldrig riktigt nära. Ska man se några positiva saker är det att vi gör mål i Powerplay, släpper inget i Boxplay och vinner tekningarna med 19-36. Nu är det bara att lyfta blicken och ladda om inför kommande vecka och 9 nya viktiga poäng att slåss om.

Statistik och highlights:

Malmö Redhawks- BIK Karlskoga

Malmö Arena, 5240 åskådare. 

Resultat: 6-2 (1-0, 3-1, 2-1)  

Skotten: 34-13 (11-6, 13-4, 10-3) 

Saves: ; Sjögren 11/13 (84,62%) Modig 20/24 (83,33%) Kruse 8/10 (80,00%)

Utvisningsminuter: 28-39 (6-6, 4-0, 18-33) 

Målen:

Första perioden:
1-0 Joey Tenute (Stefan Warg, Henrik Hetta)

Andra perioden:
2-0 Mattias Persson (Jens Jakobs, Tobias Ericsson)
2-1* Linus Fröberg (Johan Nilsson, Christian Berglund)
3-1 Joey Tenute (Frederik Storm)
4-1 Magnus Häggström

Tredje perioden:
5-1 Björn Svensson (Tobias Ericsson, Magnus Häggström)
6-1 Mattias Persson
6-2 Gustaf Thorell (Severi Sillanpää)

* Målet gjordes i Powerplay

 

 


Match mot Malmö!

Nästa vecka blir det en lite speciell vecka för oss som gillar att vistas i Nobelhallen. Det är nämligen så att det kommer att spelas hela 3 hemmamatcher nästa vecka. Vita Hästen gästar hallen på tisdag, Asplöven på torsdag och Almtuna nästa lördag. Med andra ord 9 viktiga poäng att kriga om, och laget behöver stödet - så boka in dessa tre kvällar redan nu. Det är 19.00 på veckomatcherna och 16.00 på lördagen som gäller.
 
Men innan vi kickar igång den fullspäckade veckan är det dags för bortamatch mot Malmö Redhawks. Malmö har precis som BIK inlett säsongen lite upp och ner, och ligger efter 11 spelade omgångar på en sjätteplats med 17 inspelade poäng, jämfört med BIKs åttondeplats och 16 inspelade poäng. Fortfarande otroligt tight i hela tabellen med andra ord, och det skiljer i nuläget endast 13 poäng mellan topplaget Vita Hästen (23p) och bottenlaget AIK (10p). Malmö kommer senast från en OT-vinst hemma mot VIK och BIK tog som känt tre poäng borta mot Södertälje i onsdags.  
 
Inga förändringar på skadefronten inför kvällens match, men av namnen vi har där är det Fredrik Ericson som är närmast till spel, och förhoppningvis spelar han redan nästa vecka. I övrigt är det fortfarande Kristofer Näslund, Martin Thelander, Björn Kindahl och Jens Skålberg som håller sig vid sidan av isen. 
 
Kvällens trupp som åker till Malmö är samma som mot SSK:
 
Målvakt(er):
#1 Mattias Modig
#35 Emil Kruse
(vem som står återstår att se)

Förstafemman:
#27 Santeri Saari - #63 Alexander Ytterell
#10 Marcus "Lilliz" Nilsson - #62 Daniel Wessner - #17 Christian Berglund 

Andrafemman:
#94 Henrik Larsson - #50 Viktor Lang
#92 Jesper Olofsson  - #67 Linus Fröberg - #14 Henrik Björklund

Tredjefemman:
#36 Adam Åkesson - #44 Oskar Carlsson
#71 Calle Berglund - #64 Severi Sillanpää  #12 Gustaf Thorell 

Fjärdefemman:
#23 Fredrik Höggren - #61 Mikael ”Daggen” Eriksson - #33 Johan Nilsson

Extra:
#26 Anton Holm


Om HA-play sänder eller inte får vi se. Håll utkik på den officiella twitter/facebooksidan, där kommer det information isåfall. Annars är det att följa appen/liverapporteringar som gäller. Pucken släpps 19:00 i Malmö Arena!


Vinst mot Södertälje!

Efter en ordentlig krigarinsats stod igår BIK Karlskoga som vinnare i AXA Sports Center efter full tid mot Södertälje SK. I den första perioden fick man spela mycket powerplay då SSK var lite väl heta enligt domare Sabelström. Det gav dessvärre ingen utdelning utan det var först när Fredrik Höggren fick med sig pucken som 0-1 var ett faktum. Det var även så den första perioden slutade. 

I den andra perioden inledde Christian Berglund med att göra 0-2 efter endast 16 sekunder. SSK fick sedan spela en del powerplay även de, och kunde både reducera och kvittera i numerärt överläge. Kort efter 2-2 målet tog BIK dock tillbaka ledningen och Christian Berglund gjorde sitt andra mål för kvällen när han satte 2-3. Bitvis i den andra perioden hade SSK rejält tryck, men efter ett uppoffrande spel av utespelarna och en trygg Kruse i mål gick man på periodsvila med ledning. 

Den tredje perioden blev mest en transportsträcka till tre poäng, och man spelade lugn och tryggt. Man tog inga chanser och gjorde inga misstag. Det var mest att dumpa ut puck och täppa till bakåt - vilket man lyckades bra med. I slutet av matchen åkte #44 Oskar Carlsson på en utvisning för puck-out, och det var nog många som trodde att SSK skulle lyckas kvittera ytterligare en gång. Men så blev det inte och med 1:42 kvar av matchen åker hemmalaget på en slashingutvisning i offensiv zon, och BIK fick med andra ord avsluta matchen i numerärt överläge. Matchen slutade således 2-3, och tre sköna poäng fick följa med hem till Karlskoga.

Som sagt en riktig krigarinsats, precis så som vi vill se våra blåvita krigare! Nu är det endast en dags vila innan man åker söderut för att imorgonkväll möta Malmö Redhawks i Malmö Arena.Här nedan kan ni se både highlights och vad #67 Linus Fröberg tyckte om matchen. 


Statistik och highlights:


Södertälje SK - BIK Karlskoga

AXA Sports Center, 2613 åskådare. 

Resultat: 2-3 (0-1,2-2, 0-0)  

Skotten: 30-18 (10-6, 15-4, 5-8) 

Saves: ; Idoff 15/18 (83,33%) Kruse 28/30 (93,33%)

Utvisningsminuter: 12-10 (6-2, 2-4, 4-4)

Målen:

Första perioden:
0-1 Fredrik Höggren

Andra perioden:
0-2 Christian Berglund (Daniel Wessner)
1-2* Pär Edblom (David Lidström, Robin Press)
2-2* Jesper Frödén (Per Edblom, Mattias Beck)
2-3 Christian Berglund (Daniel Wessner)

Tredje perioden blev mållös.

* Målet gjordes i Powerplay


 Spelarsnack med Fröberg:

 


Södertälje borta

Ikväll är det dags för en ny match för BIK i Hockeyallsvenskan, och det är Södertälje som står för motståndet. Matchen kommer att starta 19:00 i AXA Sports Center, men sänds dessvärre inte då HockeyAllsvenskan ännu inte är klara med alla åtgärder för varje klubb.  

BIK kommer till kvällens match med en vinst på de senaste tre matcherna, medan SSK kommer med tre raka förluster. BIK förlorade senaste mötet med KHK i måndags och Södertälje förlorade borta mot Rögle i lördags. Med andra ord är det två revaschsugna lag som möts ikväll. Förra säsongen delade man lika på poängen med SSK efter att båda lagen vunnit sina hemmamatcher. 

På skadefronten inför ikväll är det inga nyheter åt något håll, utan men saknar sedan tidigare Kristofer Näslund (överkropp), Björn Kindahl (överkropp) Martin Thelander (underarmsfraktur), Fredrik Ericson (underarmsfraktur) och Jens Skålberg (hjärnskakning). Men inför ikväll har man kastat om lite i kedjorna då man inte tycker att man fått ut det man förväntat sig av 1:a och 2:a kedjan.
Så ikväll ser det ut såhär:
 
Målvakt(er):
#1 Mattias Modig
#35 Emil Kruse
(vem som står bestäms under förmiddagens värmning)

Förstafemman:
#27 Santeri Saari - #63 Alexander Ytterell
#10 Marcus "Lilliz" Nilsson - #62 Daniel Wessner - #17 Christian Berglund 

Andrafemman:
#94 Henrik Larsson - #50 Viktor Lang
#92 Jesper Olofsson  - #67 Linus Fröberg - #14 Henrik Björklund

Tredjefemman:
#36 Adam Åkesson - #44 Oskar Carlsson
#71 Calle Berglund - #64 Severi Sillanpää  #12 Gustaf Thorell 

Fjärdefemman:
#23 Fredrik Höggren - #61 Mikael ”Daggen” Eriksson - #33 Johan Nilsson

Extra:
#26 Anton Holm


 

Då matchen inte sänds ikväll kan ni följa LTs matchrapportering, eller hålla er uppdaterade via twitter.


Förlust mot KHK

Det blev förlust i måndagens match mot Karlskrona. Gästerna inledde med att göra 0-1 i boxplay och efter det kom BIK Karlskoga inte riktigt till. Gustaf Thorells lillebror Erik gjorde 0-2 måket och matchen slutade 0-3 efter att föredetta BIK-spelaren Alexander Wiklund satte sista i den tomma målburen. 

Nu blir det endast en dag ledigt innan BIK åker vidare för att möta Södertälje SK i AXA Sportscenter imorgon kväll. 

BIK Karlskoga - Karlskrona HK

 
Nobelhallen, 1957 åskådare. 

Resultat: 0-3 (0-1, 0-0, 0-2)  

Skotten:  27-31 (4-12, 12-8, 11-11) 

Saves: ; Modig; 28/30 (93,33%) Leinonen; 22/22 (100%) Galbraith 5/5 (100%)

Utvisningsminuter: 22-12 (16-2, 0-2, 6-8) 

Målen:

Första perioden:
0-1* Jason Walters
 
Andra perioden blev mållös. 
 
Tredje perioden:
0-2 Erik Thorell (Henrik Nilsson, Jimmy Andersson)
0-3** Alexander Viklund (Victor Löfstedt, Jason Walters)
 
* Målet gjordes i boxplay
** Målet gjordes i tom målbur
 


Karlskrona gästar Nobelhallen

Eftersom matchen mot KHK skjutits fram är det idag dags att spela omgång 7 för BIKs del, och det är alltså Karlskrona HK som står för motståndet. Matchen startar kl 19:00 i Nobelhallen och detta blir den första matchen av tre denna vecka, och de resterande två är bortamatcher mot SSK (onsdag) och Malmö (fredag). Tre poäng betyder mycket i dagens tabell, så varje vinst är viktig! 
 
Förra säsongen tog BIK, under ordenarie säsong, 10/12 poäng mot Karlskrona, efter en bortaförlust i sudden - följt av vinst x2 hemma och även den andra bortamatchen. Under playoffen gick det sämre, och man förlorade båda matcherna då, och det var även första gången någonsin som KHK tog poäng i Nobelhallen. . 
 
Man kommer att ställa upp med samma trupp som mot VIK i lördags, och det innebär också att skadeläget fortfarande ser ut som förut. Det är alltså Kristofer Näslund (överkropp), Björn Kindahl (överkropp) Martin Thelander (underarmsfraktur), Fredrik Ericson (underarmsfraktur) och Jens Skålberg (hjärnskakning) som saknas även ikväll. 

Laguppställning:
 
Målvakt(er):
#1 Mattias Modig
(#35 Emil Kruse)

Förstafemman:
#27 Santeri Saari - #63 Alexander Ytterell
#10 Marcus "Lilliz" Nilsson - #62 Daniel Wessner - #14 Henrik Björklund

Andrafemman:
#94 Henrik Larsson - #50 Viktor Lang
#92 Jesper Olofsson  - #67 Linus Fröberg - #17 Christian Berglund 

Tredjefemman:
#36 Adam Åkesson - #44 Oskar Carlsson
#71 Calle Berglund - #Severi Sillanpää  #12 Gustaf Thorell 

Fjärdefemman:
#23 Fredrik Höggren - #61 Mikael ”Daggen” Eriksson - #33 Johan Nilsson

Extra:
#26 Anton Holm

Ses i hallen ikväll!