Blogginlägg

Match mot Björklöven!

Ikväll är det dags för match igen! Sex dagar sen senast, och det är idag Björklöven som står för motståndet. Under gårdagen åkte BIK upp till Umeå och T3 center, vilket betyder att man har hela dagen idag att förbereda sig inför kvällens drabbning. Björklöven ligger åtta i tabellen, på 9p (samma poäng som BIK), och BIK sjua. Dock har Löven en mer match spelad då omgång 7 mellan BIK och KHK har skjutits upp till måndag. 

Skadelistan är fortfarande oförändrad vilket betyder att Kristofer Näslund (överkroppsskada), Martin Thelaner (underarmsfraktur), Fredrik Ericson (handledsfraktur) och Jens Skålberg (hjärnskakning) inte kommer till spel idag heller. Närmast av dessa att göra comeback är Freddie, som troligtvis kommer att vara tillbaka nu i början av Oktober. 

Följande laguppställning gäller ikväll:

Målvakt(er):
#1 Mattias Modig
(#35 Emil Kruse)

Förstafemman:
# Santeri Saari - #63 Alexander Ytterell
#10 Marcus "Lilliz" Nilsson - #62 Daniel Wessner - #14 Henrik Björklund

Andrafemman:
#94 Henrik Larsson - #50 Viktor Lang
#92 Jesper Olofsson  - #67 Linus Fröberg - #17 Christian Berglund 

Tredjefemman:
#36 Adam Åkesson - #44 Oskar Carlsson
#61 Mikael ”Daggen” Eriksson - #12 Gustaf Thorell - #71 Calle Berglund

Fjärdefemman:
#33 Johan Nilsson - #19 Björn Kindahl - #23 Fredrik Höggren

Extra: #26 Anton Holm
 
Matchen startar 19.00 i T3 center och det är oklart om matchen kommer att streamas. HockeyAllsvenskan play har tillsvidare ställt in sina sändningar vilket betyder att det beror på om Löven själva streamar matchen eller inte. 
 
Mot tre nya poäng! 


Saari är på plats!

Igår under förmiddagen landade vår nya back, Santeri Saari i Sverige. Han plockades upp på arlanda av Calle och Daggen, och tränade för första gången med laget under söndagen. Saari är en 191 cm lång och 95 kilo tung back, född 1994, med ett förflutet i finska KHL-laget Jokerit, där han spelat av och till sen U16-tiden. Under förra säsongen lånades han ut till Kiekko-Vantaa, och spelade även JSM med Finlands landslag. 
 
Inför hans ankomst frågade jag vår assisterande coach Tobias Thermell vad han hade för förhoppningar och/eller förväningar på denna unga kille och han svarade:
Förhoppningar på att det ska vara en stabil back som spelar aggressivt och tufft. 
 
Han tränade första passet tillsammans med BIK 18.30 igårkväll och efter första träningen svarade Thermell som följer på frågan om hur det såg ut:
Svårt att säga efter bara en träning, men det är en stor pjäs som är rörlig för sin storlek. 
Enligt Thermell verkar han även ha rätt inställning och kommer troligtvis utan problem att komma in i laget och anamma rätt mentalitet. 
 
Han kommer att debutera i BIK-tröjan redan i morgondagens match mot Björklöven som är borta i T3 center i Umeå med start 19.00. Dessvärre har ju hockeyallsvenskan play ställt in sändningarna tillsvidare, så med stor sannolikhet kommer matchen inte att streamas, om inte Löven själva väljer att göra det. 
 


#FYLLNOBEL

På lördag vankas det match i Nobelhallen igen, och det är gulsvarta VIK Västerås HK som gästar oss, vilket betyder att det även är det närmaste derby vi kommer denna säsong! 

Varje dag kommande vecka kommer det att släppas happenings och det kommer att erbjudas god mat i baren som öppnar redan 14.30. Tiden för matchen är 16.00. Detta är alltså ett ypperligt tillfälle att dra ihop släkt, vänner och arbetskamrater och ta er till hallen! Matcherna mot VIK brukar som bekant dessutom vara rätt heta... 
 
Nu räknar vi ner, 5 dagar kvar och vi kör gemensamt under hashtagen #FYLLNOBEL - alla till hallen! 
 


6 OMGÅNGAR SPELADE

Sex omgångar är spelade, och BIK har nu vunnit tre och förlorat tre. I gårdagens match mot Mora IK var det jämnt, och det var egentligen en rätt rolig match att titta på. Många bra intentioner framåt och överlag stabilare bakåt. Däremot känns det viktigt att vårt boxplayspel kommer upp ett par snäpp om man ska ha någon chans på topplaceringarna denna säsong. Just nu ligger BIKs BP sist i hela hockeyallsvenskan på 61,54% och man har spelat ca 40 minuter i BP, och släppt in 10 mål. BIKs powerplay ligger just nu på en sjundeplats, där man på 30 tillfällen gjort 6 mål, vilket ger en procent på 20,00% - jämfört med exempelvis Vita Hästen, vars PP just nu är bäst i hela HA på 43,75%. Så vi har lite att jobba med där också.
 
Ytterell fortsätter att leverera, och igår noterades han för två nya passningspoäng. Björka kom igång igår han också, och noterades för två av de tre målen man gjorde. Ytterell har nu 9 poäng på 6 matcher och ligger på en andraplats i den totala statistiken för HA. Björka har 7 poäng på 6 matcher och Lilliz/Olofsson har 5 poäng på 6 respektive 5 matcher. 
 
Men nu väntar som sagt nästan en veckas "ledighet" innan man drar upp till Umeå och möter Björklöven på tisdag, följt av AIK på torsdag och Västerås hemma nästa lördag. Viktiga matcher framöver, med andra ord. Men först lite välbehövlig vila och under denna vecka kommer även vårat nyförvärv, Santeri Saari, från KHL-laget Jokerit att ansluta och ska vara spelklar i matchen mot Löven. 
 

Statistik och highlights: 
 
Mora IK - BIK Karlskoga 
 
FM Mattsson Arena, 2803 åskådare

Resultat: 5-3 (2-1, 1-2, 2-0)  

Skotten: 34-31 (10-9, 8-10, 16-12)

Saves: Bakala; 28/31 (90,32%) Modig; 29/33 (87,88%) 

Utvisningsminuter: 6-8 (2-2, 2-4, 2-2) 

Målen:

Första perioden:
0-1* Henrik Björklund (Marcus Nilsson, Alexander Ytterell)
1-1* Lukas Bengtsson (Jonas Westerling, Kevin Mitchell)
2-1 Sonny Karlsson (Robin Johansson) 
 
Andra perioden:
2-2 Gustaf Thorell (Adam Åkesson, Christian Berglund)
3-2* Jerry Pollarstrone (Johan Johnsson, Kevin Mitchell)
3-3 Henrik Björklund (Alexander Ytterell, Henrik Larsson)
 
Tredje perioden:
4-3* Alexander Hilmersson (Jonas Westerling, Daniel Hermansson)
5-3** Jerry Pollarstrone (Thomas Larsson)
 
* målet gjordes i Powerplay
** målet gjordes i tom målbur

 


Noll poäng mot Mora

Det blev noll poäng i kvällens bortamatch mot Mora IK. BIK inledde matchen med att göra 0-1 i PP, men sen kvitterade Mora och kort därefter tog man ledningen med 2-1. BIK jagade sedan ifatt och det blev 2-2, 3-2, 3-3 innan Mora sätter 4-3 i PP som kommer av en "delaying the game"-utvisning på Björka. Med ca 15 sekunder kvar av matchen sätter Mora 5-3 i tom kasse efter bra tryck från BIK sista två minuterna. 

 
Men noll poäng och nu väntar nästan en hel vecka ledigt innan man åker upp till Umeå och Björklöven nästa tisdag. Då ska även vår nya back ha anslutit, det blir minst sagt intressant. Mer tankar, statistik och highlights kommer imorgon. 


Bortamatch mot Mora IK imorgon!

Imorgon väntar den första av tre bortamatcher de kommande veckorna. Det är Mora IK som står för motståndet uppe i FM Mattsson Arena. Ett Mora som vunnit fyra av de fem senaste matcherna, där enda förlusten är mot Rögle hemma. Därmed kan man sannerligen konstatera att deras bortaspel hittills imponerat. Förra säsongen tog BIK 7/12 poäng under ordenarie säsong mot Mora, efter en hemmavinst, en bortavinst och en förlust i OT på hemmais. Vi mötte även Mora två gånger i Playoffserien där vi förlorade bortamötet och vann hemma. .
 
BIK har efter fem omgånger tre vinster och två förluster, vilket får ses som helt godkänt, i synnerhet med tanke på skadeläget på backsidan där vi fortfarande har tre tunga namn på listan.
 
Thelander och Fredrik Ericson med underarm/handledsfraktur och Skålberg med hjärnskakning, där ingen verkar vara nära till spel ännu. Vad gäller skadeläget i övrigt är fortfarande Näslund borta på obestämd tid, och inför morgondagens match är det även ett frågetecken för Jesper Olofsson, som under dagen idag har känt sig hängig med halsont. 
 
Lite kuriosa: Mora är hittills det laget i HA som släppt in MINST antal mål, hittills endast 7 st - jämfört med BIKs 15. BIK är dock, istället, det lag som gjort FLEST antal mål med sina 20 st. Så med den statistiken i minnet blir morgondagens möte i allra högsta grad intressant. 
 
Imorgon ställer BIK upp på följande sätt:

Målvakt(er):
#1 Mattias Modig
(#35 Emil Kruse)

Förstafemman:
#94 Henrik Larsson - #63 Alexander Ytterell
#10 Marcus "Lilliz" Nilsson - #62 Daniel Wessner - #14 Henrik Björklund

Andrafemman:
#36 Adam Åkesson - #44 Oskar Carlsson
#92 Jesper Olofsson (?) - #67 Linus Fröberg - #26 Anton Holm 

Tredjefemman:
#19 Björn Kindahl - #50 Viktor Lang
#17 Christian Berglund - #12 Gustaf Thorell - #71 Calle Berglund

Fjärdefemman:
#64 Oskar Lindgren
#33 Johan Nilsson - #61 Mikael ”Daggen” Eriksson - #23 Fredrik HöggrenTre pinnar mot Rögle!

Det blev tre pinnar mot Rögle BK i gårdagens lördagsmatch i Nobelhallen. Tyvärr hade jag inte möjlighet att vara på plats, men av statistik och resultat att döma var det en dramatisk batalj som slutade med vinst för BIK. Man vände ett 0-2 underläge till 4-3 och i slutminutrarna gjorde man även 5-3 i tom kasse. Med minuten kvar fick Rögle dock PP efter att Ytterell dragit på sig en slashingutvisning, man plockade då Volden igen och kunde forcera in 5-4. Med 30 sekunder kvar av matchen satte Mikael "Daggen" Eriksson 6-4 i den tomma kassen igen och det blev även det slutgiltiga resultatet. 
 
Och återigen gör vi många mål, med många olika målskyttar. Alexander Ytterell noterades för 1+2, Jesper Olofsson för 1+1 och Daniel Wessner för 0+2. Lilliz gjorde också mål, Holm, Thorell och Daggen igår igen också. 
 


Statistik och highlights:
 
BIK Karlskoga - IK Oskarshamn
 
Nobelhallen, 2508 åskådare. 

Resultat: 6-4 (0-2, 2-1, 4-1)  

Skotten: 40-28 (8-10, 19-9, 13-9)

Saves: ; Modig; 24/28 (85,71%) Ridderwall; 27/30 (90,00%) Volden; 7/8 (87,50%)

Utvisningsminuter: 6-8 (2-4, 2-2, 2-2) 

Målen:

Första perioden:
0-1 Jesper Jensen (Jakob Lilja, Niklas Hansson)
0-2 Filip Karlsson (Robin Sterner, Daniel Sylwander)
 
Andra perioden:
1-2* Marcus "Lilliz" Nilsson (Alexander Ytterell, Henrik Björklund)
1-3* Victor Berglund (Niklas Hansson, Christopher Liljewall)
2-3 Anton Holm (Jesper Olofsson, Viktor Lang)
 
Tredje perioden:
3-3 Jesper Olofsson (Henrik Larsson, Alexander Ytterell)
4-3* Alexander Ytterell (Christian Berglund, Daniel Wessner)
5-3** Gustaf Thorell
5-4* Jesper Jensen (Taylor Matson)
6-4** Mikael "Daggen" Eriksson (Linus Fröberg, Daniel Wessner)
 
* Målet gjordes i powerplay
** Målet gjordes i tom målbur
 
 

 
Här har ni även ett rätt roligt klipp med Daggen och Wessner efter gårdagens seger:
 


Hemmaseger mot Rögle BK!!

BIK KARLSKOGA vinner hemma mot Rögle BK efter att ha legat under med 1-3.

 

 

 1:a period:

09:59  0-1 RBK #40 Jesper Jensen

12:00 0-2 RBK #36 Filip Karlsson

2:a period:

21:33 1-2 BIK #10 Marcus Nilsson

28:11 1-3 RBK #7 Victor Berglind

35:10 2-3 BIK #26 Anton Holm

3:e period

47:26 3-3 BIK #92 Jesper Olofsson

55:33 4-3 BIK # 63 Alexender Ytterell

58:23 5-3 BIK #12 Gustaf Thorell

59:05 5-4 RBK #40 Jesper Jensen

59:32 6-4 BIK #61 Mikael Eriksson

 

 


Inför matchen mot Rögle!

Imorgon väntar en ny hemmamatch, och det är redan dags för omgång 5(!). Denna gång är det Rögle BK som står för motståndet och tiden som gäller är 16.00 i Nobelhallen. Förra säsongen mötte man Rögle sex gånger, fyra under ordenarie säsong och då tog man 7 av 12 möjliga poäng efter vinst hemma, borta och en förlust efter förlängning i Lindab arena. I playoffmatcherna förlorade man första hemma efter förlängning och man förlorade även bortamötet. 

Men nu är det nya förutsättningar, och Rögle, som senast föll hemma mot Karlskrona med 2-5, kommer precis som BIK att vara ordentligt sugna på revansch. BIK förlorade sin bortamatch mot Timrå och en spontan känsla är att det kommer att smälla rejält i Nobelhallen imorgon. 

På skadelistan hittar vi fortfarande Martin Thelander (underarmsfraktur), Fredrik Ericson (handledsfraktur), Jens Skålberg (hjärnskakning) och Kristofer Näslund (överkroppskada) - så inget nytt på den fronten. På isen ställer man under morgondagen följande lag:

Målvakt(er):
#1 Mattias Modig
(#35 Emil Kruse)

Förstafemman:
#94 Henrik Larsson - #63 Alexander Ytterell
#10 Marcus "Lilliz" Nilsson - #62 Daniel Wessner - #14 Henrik Björklund

Andrafemman:
#36 Adam Åkesson - #44 Oskar Carlsson
#92 Jesper Olofsson - #67 Linus Fröberg - #26 Anton Holm 

Tredjefemman:
#19 Björn Kindahl - #50 Viktor Lang
#17 Christian Berglund - #12 Gustaf Thorell - #71 Calle Berglund

Fjärdefemman:
#64 Oskar Lindgren
#33 Johan Nilsson - #61 Mikael ”Daggen” Eriksson - #23 Fredrik Höggren

Nu kör vi, mot tre nya poäng!


Timrå IK - BIK Karlskoga 3-2

Statistik och highlighs: 

Timrå IK - BIK Karlskoga  

E.ON Arena, 2026 åskådare

Resultat: 3-2 (0-0, 3-0, 0-2)  

Skotten: 25-21 (9-3, 10-7, 6-11)

Saves: Norja; 19/21 (90,48%) Kruse; 22/25 (88,00%) 

Utvisningsminuter: 18-8 (2-4, 12-4, 4-0) 

Målen:

Första perioden blev mållös. 
 
Andra perioden:
1-0 Ludvig Nilsson (André Hult, Anton Wedin)
2-0 André Hult (Anton Wedin, Ludvig Nilsson)
3-0* Ludvig Nilsson (Daniel Öhm, Lawrence Pilut)
 
Tredje perioden:
3-1 Johan Nilsson (Fredrik Höggren, Alexander Ytterell)
3-2 Daniel Wessner (Henrik Björklund, Mikael "Daggen" Eriksson)
 
* målet gjordes i Powerplay
 
Highlights hittar ni här:
 
 


Förlust mot Timrå

Det blev förlust i kvällens möte med Timrå IK uppe i E.ON arena. Timrå vinner med 3-2 efter att ha gjort alla 3 mål i den andra perioden. BIK kom ikapp något i tredje när Johan Nilsson först reducerade till 1-3. Wessner satte sedan 2-3 med dryga minuten kvar, i spel 6 mot 5, men sen lyckades man dessvärre inte kvittera och ta matchen till förlägning. 

Statistik med mera kommer under morgondagen. Nu väntar en lång hemresa för laget, följt av en match i Nobelhallen mot Rögle BK på lördag. Då tar vi nya tag och hoppas på grym uppslutning i hallen. 


Match mot Timrå IK!

Med två raka trepoängare i bagaget tar sig BIK en bit norrut för att idag möta Timrå IK! Man vann med övertygande 5-2 i tisdagens hemmamatch mot IK Oskarshamn, och spelade stabilt bakåt och tufft framåt, vilket återigen gör att vi kan notera fem olika (!) målskyttar – precis som i matchen mot Almtuna. Men nu väntar Timrå IK, som inför förra säsongen satsade ungt, och stora delar av den truppen är kvar även i år. Förra säsongen mötte man Timrå fyra gånger, och vann två av dessa. I det andra mötet, uppe i Timrå slog man även rekord i antal gjorda mål på snabbast tid, när man 10:31 in i första perioden hade gjort 5 mål mot 0. Man vann senare matchen med 7-2.

Men nu är det alltså dags att äntra E. ON arena igen, och göra upp om tre poäng – som är det som ligger i potten. På skadelistan har det efter mötet med IK Oskarshamn tillkommit ytterligare ett namn, då vår Kapten, Martin Thelander, fick ett skott på handleden och fick gipsas under tisdagskvällen. Det stod under onsdagen klart att han skulle genomgå en opereration och läketiden är nu satt till 10 veckor, vilket innebär att han kommer att missa runt 25 matcher. Sedan tidigare har vi Kristofer Näslund, Freddie Ericson och Jens Skålberg på skadelistan.


Med det sagt ser dagens trupp ut som följer: 

Målvakt(er):
#35 Emil Kruse
(#1 Mattias Modig)

Förstafemman:
#94 Henrik Larsson - #63 Alexander Ytterell
#10 Marcus "Lilliz" Nilsson - #62 Daniel Wessner - #14 Henrik Björklund

Andrafemman:
#36 Adam Åkesson - #44 Oskar Carlsson
#92 Jesper Olofsson - #67 Linus Fröberg - #26 Anton Holm 

Tredjefemman:
#19 Björn Kindahl - #50 Viktor Lang
#17 Christian Berglund - #12 Gustaf Thorell - #71 Calle Berglund

Fjärdefemman:
#64 Oskar Lindgren
#33 Johan Nilsson - #61 Mikael ”Daggen” Eriksson - #23 Fredrik Höggren

Matchen kommer du att kunna köpa och se på HockeyAllsvenskan play för 100 kr. Pucken släpps som vanligt klockan 19.00. Nästa hemmamatch är på lördag den 20 september då Rögle BK gästar Nobelhallen. 


Vinst mot Oskarshamn!

Det blev en vinst i matchen mot Oskarshamn i den tredje omgången av hockeyallsvenskan! BIK spelade disciplinerat och med mycket fart och vann stabilt med 5-2. Målen gjordes av Kindahl, Calle Berglund, Jesper Olofsson, Daggen och Anton Holm. 

Spelarintervju med Calle efter vinsten och utmärkelsen "matchens lirare" hittar du här nedan:


Inför Oskarshamn

Image4 

Inför Oskarshamn 

Tredje omgången av HockeyAllsvenskan är här och för BIK Karlskogas del innebär det en hemmamatch och med IK Oskarshamn som motståndare. Man spelade mot IKO fyra gånger, bland annat i premiären, förra året och vann båda hemma. Nu är det dags igen och det Oskarshamn som kommer till Nobelhallen idag har ungefär samma backspegel som BIK, sett till de två senaste matcherna. Man föll mot Mora uppe i FM Mattsson arena i premiären och vann övertygande hemma mot Karlskrona i söndags. BIK fick direkt revansch efter premiärförlusten mot Asplöven och tog tre poäng borta mot Almtuna i lördags efter en 5-2 vinst.

 

Kvällens match startar som vanligt 19.00 och biljetter går att köpa på plats såväl som på biljettstället och bikkarlskoga.ebiljett.nu (Eller via BIK Karlskoga-appen för er med smartphones). Förköp blir 10 kronor billigare.

 

Biljetter i arenan kostar som följer:

 

Entré

Vuxen 130kr

Pensionär 90kr

Ungdom 60kr

Barn 0-7 gratis

 

Entré + sittplats

Vuxen 190kr

Pensionär 150kr

Ungdom 120kr

 

På skadelistan har vi fortfarande Kristofer Näslund, Fredrik Ericson och Jens Skålberg, där Skålberg är den som är närmast att komma tillbaka. I övrigt kommer man att ställa upp med samma lag som mot AIS och det innbär följande formationer:

 

Laguppställning:

 

Målvakt(er):

#1 Mattias Modig

(#35 Emil Kruse)

 

Förstafemman:

#25 Martin Thelander - #63 Alexander Ytterell

#10 Marcus "Lilliz" Nilsson - #62 Daniel Wessner - #14 Henrik Björklund

 

Andrafemman:

#36 Adam Åkesson - #44 Oskar Carlsson

#92 Jesper Olofsson - #67 Linus Fröberg - #61 Mikael ”Daggen” Eriksson

 

 

Tredjefemman:

#94 Henrik Larsson - #50 Viktor Lang

#17 Christian Berglund - #12 Gustaf Thorell - #71 Calle Berglund

 

Fjärdefemman:

#33 Johan Nilsson - #19 Björn Kindahl - #23 Fredrik Höggren

 

Extra: #26 Anton Holm

 

 

Nästa match spelas redan på torsdag då man åker norrut för att besöka E.ON arena och Timrå IK.

 

Ses i hallen ikväll! 

Image6


Inför Almtuna

Inför Almtuna

Nu är det dags för bortapremiär och det är Almtuna som står för motståndet i eftermiddagens match. Pucken kommer att släppas 16.00 i Metallåtervinning arena och det är en del BIKare som är på plats, då bland annat BIK-support anordnat resa. Almtuna är det enda laget som BIK vann alla fyra möten mot förra året, och man tog 9 av 12 poäng. Nu är det dags att ta de tre första pinnarna, och därmed fortsätta denna segersvit mot Almtuna.

 

På skadelistan har vi fortfarande Kristofer Näslund, Fredrik Ericson och Jens Skålberg. Henrik Björklund var under gårdagen osäker till spel då han kände sig lite krasslig, men han är med till Uppsala idag. Anton Holm blir därmed extra.

 

Laguppställning:

 

Målvakt(er):

#1 Mattias Modig

(#35 Emil Kruse)

 

Förstafemman:

#25 Martin Thelander - #63 Alexander Ytterell

#10 Marcus "Lilliz" Nilsson - #62 Daniel Wessner - #14 Henrik Björklund

 

Andrafemman:

#36 Adam Åkesson - #44 Oskar Carlsson

#92 Jesper Olofsson - #67 Linus Fröberg - #61 Mikael ”Daggen” Eriksson

 

 

Tredjefemman:

#94 Henrik Larsson - #50 Viktor Lang

#17 Christian Berglund - #12 Gustaf Thorell - #71 Calle Berglund

 

Fjärdefemman:

#33 Johan Nilsson - #19 Björn Kindahl - #23 Fredrik Höggren

 

Extra: #26 Anton Holm

 

 

Nästa hemmamatch är på tisdag den 16 september klockan 19.00 då IK Oskarshamn kommer och gästar Nobelhallen.


Säsongspremiär

Säsongspremiär!

Nu är det äntligen dags! Det vankas säsongspremiär i Nobelhallen och därmed dags att sätta fart på HockeyAllsvenskan 14/15 – som kommer att bli den mest spännande säsongen någonsin. Vi ställer i år ett bredare och mer rutinerat lag på isen än någonsin och förväntningarna är höga. Vi har några hemvändare, några trotjänare, några nyförvärv – men vi har framförallt ett gäng som kommer att kämpa som om varenda minut vore värd guld. Igår tränade man sista passet innan premiären och assisterande coach Tobias Thermell kommenterade:

- Det var en härlig sista träning innan seriestart. Märks på många att det är på väg att starta. Passningarna är mer exakta och avsluten lite vassare. Nu kör vi!

 

Och på frågan om någon ser extra het ut svarar Thermell:

- Björka ser sylvass ut!

 

Vi går dessvärre in i serien med några skador. Fredrik Ericson är fortfarande gipsad för sin handledsfraktur som han ådrog sig i träningsmatchen hemma mot Västerås. Kristofer Näslund trodde man skulle starta, då han var åter på is i måndags, men fick ett bakslag och comebacken skjuts nu upp. Jens Skålberg vilar fortfarande från hjärnskakningen han fick från en tackling i träningsmatchen hemma mot Karlskrona. Annars är laget komplett och kommer att se ut på följande sätt i dagens match:

 

Målvakt(er):

#1 Mattias Modig

(#35 Emil Kruse)

 

Förstafemman:

#25 Martin Thelander - #63 Alexander Ytterell

#92 Jesper Olofsson - #67 Linus Fröberg - #17 Christian Berglund

 

Andrafemman:

#36 Adam Åkesson - #44 Oskar Carlsson

#10 Marcus "Lilliz" Nilsson - #62 Daniel Wessner - #14 Henrik Björklund

 

Tredjefemman:

#94 Henrik Larsson - #50 Viktor Lang 

#26 Anton Holm - #12 Gustaf Thorell - #71 Calle Berglund

 

Fjärdefemman:

#19 Björn Kindahl

#33 Johan Nilsson - #61 Mikael ”Daggen” Eriksson - #23 Fredrik Höggren

 

Ikväll hoppas vi att ni alla kommer att ta er till hallen och biljetter går att köpa på plats såväl som på biljettstället och bikkarlskoga.ebiljett.nu (Eller via BIK Karlskoga-appen för er med smartphones). Förköp blir 10 kronor billigare.

 

Biljetter i arenan kostar som följer:

Entré

Vuxen 130kr

Pensionär 90krxh2ni32fcdw5b3x-e1350590471395

Ungdom 60kr

Barn 0-7 gratis

 

Entré + sittplats

Vuxen 190kr

Pensionär 150kr

Ungdom 120kr

 

 

BIK Support planerar följande hockeyresor:

Almtuna 2014-09-13

Mora 2014-09-24

Södertälje 2014-10-08

Västerås 2014-11-13

10423884_832385016793653_4557072130604631824_n

Vita Hästen 2014-11-25

Almtuna 2014-11-29

Mora 2014-12-11

AIK 2014-12-27 Mellandagsresan

Södertälje 2015-01-03

Västerås 2015-02-02

Vita Hästen 2015-02-28


Välkomna

Hej alla BIK-fans!

 

BIK Support har startat denna nya hemsida för att ni som fans till BIK Karlskoga lättare ska kunna bli medlemmar, åka med på bortamatcher, köpa halsdukar (på gång) mm och så vill vi såklart att fler engagerar sig och hjälper till så att vi får mer färger på läktarna och bättre stöd för laget.

BIK Support kommer under denna säsong ordna ett antal hockeyresor och ni kommer snart kunna boka er för de ni vill åka med på genom att klicka på vald resa och fylla i uppgifterna.

Höjdpunkten hoppas vi blir matchen mot AIK i mellandagarna, då vi planerar den årliga mellandagsresan som endast kommer kosta 100kr/pers för alla! Förra årets resa till Mora blev en succé med mellan 600-700 Bikare på plats, så missa inte årets resa, boka i tid! Och när du är medlem i BIK Support så har du alltid 50kr rabatt på ordinarie hockeyresor (gäller ej mellandagsresan som är sponsrad). På våra resor försöker vi alltid ha med några bussvärdar och har alltid ett planerat stopp där vi säljer vårt populära resekitt, som brukar innehålla 1 baugette, 1läsk/öl och två lotter med chans på fina priser!

BIK Karlskoga vill ju såklart sälja mer matchtröjor, halsdukar mössor mm, och just nu och tom sista oktober kan du som medlem i BIK Support få köpa matchtröjan för 400kr ord 595k, och det kommer fler erbjudanden längre fram. BIK Support och BIK Karlskoga kommer ha ett nära samarbete och både dem och vi vill se att det fler som tar på sig Bikhalsduken eller matchtröjan när de går till hallen, med mer färger ökar sammanhållningen och stödet för vårt favoritlag, och i år tror jag intresset för laget är större än på många år, så på med tröjan och anslut till klacken J  Och kom gärna bort och prata lite och bli medlem på nästa hemmamatch, vi brukar stå vid supporterdisken bortanför BIK-puben i hallen.

Välkomna!

Pähr Lindgren

Ordförande BIK Support