Blogginlägg

BIK TV: Tellan efter förlusten


Almtuna away!

Det är lördag - vilket denna vecka innebär en ny match! Efter den fina insatsen mot Vita Hästen i tisdags är det nu dags att åka vidare mot Uppsala för att möta Almtuna i Metallåtervinning arena. Ett Almtuna som inlett säsongen starkt, men som ändå "bara" ligger två poäng före BIK då man på 26 matcher spelat in 40 poäng och innehar just nu en sjundeplats. BIK ligger därmed strax bakom med 38 inspelade poäng och en åttondeplats. 

Med andra ord blir det en mycket spännande drabbning i eftermiddag. Almtuna har dock ett tungt avbräck då deras målvakt, Johan Holmqvist - som i nuläget ligger på en andraplats i målvaktsligan har brutit nyckelbenet. Han kommer därmed inte stå kommande veckor och alltså inte mot BIK idag. Man har dessutom lånat ut Emil Lundberg till Brynäs, vilket också får ses som en försvagande faktor. 

BIK har däremot glada nyheter i att kapten Martin Thelander gör debut efter sin handledsfraktur han ådrog sig i matchen mot Oskarshamn i september. 10 veckor har gått, och han är nu redo att fortsätta at styra skeppet i rätt riktning! 

Hur man ställer upp mot Almtuna bestäms under förmiddagen.
Ses vi i Uppsala? 


Vinst mot Hästen!

Igår blev det en 4-2 vinst borta mot Vita Hästen. En match som inleddes extremt starkt av BIK, och med drygt fem minuter spelade in i den första perioden hade man 2-2. Det var Jesper Olofsson som dundrade in 1-0 målet och det gick så fort att ingen ens hann se att det blev mål. 2-0 målet kom några minuter senare i PP, där Lilliz hittade nätet bakom Brage. I den andra perioden trampade hästen på, och man fick även in ett reduceringsmål. 
 
Drygt fem minuter in i tredje lyckades hästen även kvittera till 2-2 och det kändes som att detta skulle kunna gå lite hur som helst. Men det tog bara några minuter innan BIK svarade igen, och Yterell pangade in 3-2. Avgörandet kom sedan att bli rätt unikt... Det skulle bli ett mål till, och även det för BIK och måkskytten? Ja, vår målvakt Joel Gistedt. Hästen dumpar puck, han stoppar och ska lobba ut den och lyckas få iväg den hela vägen ner till den tomma målburen och in. 4-2 och det blev även slutresultatet. En krigarinsats och tre nya poäng in på kontot!
 
HC Vita Hästen - BIK Karlskoga 
 
Himmelstalundshallen, 2786 åskådare. 

Resultat:  2-4 (0-2, 1-0, 1-2)  

Skotten:  25-32 (6-11, 5-14, 14-7) 

Saves: Brage; 28/31 (90,32%) Gistedt 23/25 (92,00%)

Utvisningsminuter: 8-8 (2-2, 4-4, 2-2) 

Målen:

Första perioden:
0-1 Jesper Olofsson (Linus Fröberg, Johan Nilsson)
0-2* Marcus Nilsson (Daniel Wessner, Henrik Björklund) 
 
Andra perioden:
1-2* Jesper Samuelsson (Marcus Eriksson)
 
Tredje perioden:
2-2 Henrik Bankelius (Linus Näsström, Robin Dahlström)
2-3* Alexander Ytterell (Jesper Olofsson)
2-4** Joel Gistedt

* målet gjordes i powerplay
** målet gjordes i tom målbur 
 


BIK TV: Kvällens segerintervjuer!

Oskar Carlsson: 

Joel Gistedt:


Vita Hästen borta!

Nu är det dags för match igen! Har ni precis som jag levt på vinsten mot Malmö sen i lördags? Jag har varit så himla glad och nöjd, inte bara för tre poäng - utan för att jag gillade vad jag såg. Ett lugnt och stabilt defensivt spel och mycket energi framåt. Det var roligt att se oss spela i lördags och jag hoppas att vi får se samma BIK ikväll.

För ikväll väntar Vita Hästen på bortais borta i Norrköping. En svår bortamatch, precis som alla matcher denna säsong. Ett Hästen som gått som tåget, och betydligt bättre än vad många på förhand trodde. Man ligger just nu trea i tabellen med 42 poäng efter 25 matcher. BIK ligger 11 på 35 poäng. Det skiljer alltså endast 7 poäng lagen emellan, men en hel del placeringar - vilket skvallrar om hur otroligt tight årets säsong av HockeyAllsvenskan fortfarande är.

Idag kommer vi att ställa upp med nästan samma lag som mot Malmö, den enda förändringen är att Christian är med igen. Dock som extra, vilket jag tror beror på den där ljumsken. Det betyder att Saari fortfarande saknas, tillsammans med de tidigare skadade (Tellan, Näsa, Kindahl & Skålberg). Gistedt får fortsatt förtroende i kassen vilket ger oss följande laguppställning:

Målvakt(er):
#31 Joel Gistedt
(#35 Emil Kruse) 

Förstafemman:
#50 Viktor Lang - #63 Alexander Ytterell
#10 Marcus "Lilliz" Nilsson - #64 Severi Sillanpää - #14 Henrik Björklund 

Andrafemman:
#7 Fredrik Ericson - #94 Henrik Larsson
#92 Jesper Olofsson - #67 Linus Fröberg - #33 Johan Nilsson 

Tredjefemman:
#44 Oskar Clarsson - #36 Adam Åkesson
#71 Calle Berglund - #62 Daniel Wessner - #12 Gustaf Thorell

Fjärdefemman:
#56 Simon Erlandsson
#23 Fredrik Höggren - #61 Mikael ”Daggen” Eriksson - #26 Anton Holm

Extra: 
#17 Christian Berglund

Matchen kommer att visas på HockeyAllsvenskan live, med start 19.00 och för 99kr. Men jag kommer att vara på plats, så vill ni hellre ha liverapport via twitter kan ni gå in och följa @lisaclasson_

Ses i Himpan!


BIK TV:

Högga:

Daggen:


Malmö kommer på besök

Matchdags igen, den andra av två hemmamatcher denna vecka och idag är det Malmö Redhawks som kommer på besök. Ett Malmö som under torsdagen tog över serieledningen efter en straffvinst mot Västerås, men som nu trillat ner igen då Mora besegrade SSK under fredagskvällen. BIK har tillfälligt (får vi ju hoppas) halkat ner under strecket igen efter att IK Oskarshamn vunnit borta mot Björklöven. Men tabellen är fortsatt tight, dock är det såklart verkligen läge att fortsätta på vinnarspåret om man vill titta uppåt snarare än neråt. 

Och det ska vi idag! Malmö är väl kanske ett av säsongens svåraste motstånd. Ett skickligt lag, och jag har sett ett par matcher med Skånegänget senaste tiden, och de ser riktigt starka ut. Man lyckades ta två poäng borta mot VIK trots att man inte spelade speciellt övertygande. Ofta är det ju så med bra lag, att bra lag har tur.

BIK har haft det lite motigt och jag hoppas verkligen att man får vind i seglet ikväll. Jag hoppas att man kommer in med en jävla fart och framförallt rätt mentala inställning. Vi kommer att spela på åtta backar och har tretton forwards att tillgå. Ändrat om i kedjorna har man också gjort inför kvällen och vi hoppas att det ger resultat. Gistedt får fortsatt förtroende i kassen.

Och alla ni som tvekar på att komma ikväll, snälla tveka inte – utan kom till hallen! Har sagt det förr, men kommer säga det igen: laget behöver oss supportrar. De behöver att vi kommer och sjunger. De behöver den där extraspelaren. Så ikväll, 18.30 sitter vi allesammans redo att sjunga ut Malmö och sikta mot nya poäng.

Följande lag och uppställning gäller:

Målvakt(er):
#31 Joel Gistedt

(#35 Emil Kruse)

 

Förstafemman:
#50 Viktor Lang - #63 Alexander Ytterell

#10 Marcus "Lilliz" Nilsson - #64 Severi Sillanpää - #14 Henrik Björklund 

Andrafemman:
#27 Santeri Saari - #56 Simon Erlandsson
#92 Jesper Olofsson - #67 Linus Fröberg - #33 Johan Nilsson 
#71 Calle Berglund(?) - #62 Daniel Wessner -

Tredjefemman:
#44 Oskar Clarsson - #36 Adam Åkesson
#71 Calle Berglund - #62 Daniel Wessner - #17 Christian Berglund

Fjärdefemman:
#7 Fredrik Ericson - #94 Henrik Larsson
#23 Fredrik Höggren - #61 Mikael ”Daggen” Eriksson #12 Gustaf Thorell

Extra: 
#26 Anton Holm

 

SES IKVÄLL!/Lisa


Jesper Olofsson efter förlusten

BIK TV: Jesper Olofsson delger sina tankar efter kvällens förlust mot SSK:


SSK gästar Nobelhallen!

Nu är det dags för match igen, och det är den första av två denna hemmavecka. På lördag kommer Malmö, men först ska vi möta SSK idag. Ett SSK som vi mött en gång tidigare denna säsong, då borta i AXA Sports Center då bortalaget BIK Karlskoga fick med sig alla tre poäng hem till Värmland. Ikväll är det dags igen, men då hemma i Nobelhallen - vilket betyder att alla borde avboka sina eventuella planer och ta sig dit!

Vi ser nu ett BIK som lyft sig enormt efter en svacka som ledde till sex raka förluster. Nu har man tre raka segrar i ryggsäcken och verkar hungrigare än någonsin. Mycket tror jag tackvare just supportrarna. Man märkte det i hemmamatchen mot Mora, det slutade aldrig sjungas, vilket ledde till en fenomenal vändning och vinst. Nu måste vi hålla i detta och stötta laget till seger ikväll igen! 

SSK är inget lätt lag, de har ett lag som på pappret kanske borde ligga högre i tabellen, men har precis som BIK haft lite problem såhär inledningsvis på säsongen. Så det är ett lag som är precis lika depserata, och man kommer senast från en hemmaförlust mot VIK där bortalaget vann med 3-1 efter 60 min. Med andra ord ett revanschsuget SSK som kommer ikväll. 

Laget kommer att spikas under morgonens värmning, men det som är klart är att Gistedt är tillbaka i kassen efter att Kruse fick förtroendet borta i Västerås. Calle är osäker till spel, men Simon Erlandsson stannar ytterligare vilket betyder att man kör på 8 backar och 13 forwards, och eftersom Tellan, Näsa, Skålberg och Kindahl fortfarande är skadade har man följande lag att tillgå:

Målvakt(er):
#31 Joel Gistedt
(#35 Emil Kruse)
 
Förstafemman:
#94 Henrik Larsson - #63 Alexander Ytterell
#92 Jesper Olofsson - #67 Linus Fröberg - #33 Johan Nilsson 

Andrafemman:
#27 Santeri Saari - #56 Simon Erlandsson
#71 Calle Berglund(?) - #62 Daniel Wessner - #14 Henrik Björklund 

Tredjefemman:
#44 Oskar Clarsson - #36 Adam Åkesson
#10 Marcus "Lilliz" Nilsson -  #12 Gustaf Thorell - #17 Christian Berglund

Fjärdefemman:
#7 Fredrik Ericson - #50 Viktor Lang
#23 Fredrik Höggren - #64 Severi Sillanpää - #61 Mikael ”Daggen” Eriksson 

Extra: 
#26 Anton Holm

Matchen visas på HA-live, men det är till hallen ni ska ta er! Pucken släpps i vanlig ordning 19:00 och det är nu det gäller. Viktiga poäng, viktiga matcher - viktigt med moralen, både på isen och läktaren. Så vi ses ikväll hoppas jag! /Lisa


Seger mot Västerås!

Vinst i kvällens bortamatch mot VIK Västerås HK. Christian Berglund noteras för tre av målen, och gör därmed ett hattrick! Såhär lät det efter matchen: 


Vi åker till Västerås!

Nu är det redan dags igen. Matchdags! Jag tycker knappt att jag hinner andas mellan matcherna men jag gillar det. Idag är det dags för BIK att ta sig till Gurkstaden för att möta VIK Västerås HK! Ett Västerås som i nuläget ligger på en 12:e plats, så det blir alltså ett såkallat "bottenmöte" även ikväll - då BIK ligger på en 13:e plats efter att SSK igårkväll vann över Timrå och hoppade upp ett par snäpp. Dock är det endast (!) 11 poäng upp till serieledande Vita Hästen i nuläget, så tabellen fortsätter att vara tight som tusan. 
 
Västerås har ju precis som BIK haft en något trög inledning på säongen, så det är väl lite upp till bevis för båda lagen. Jag hoppas att vi kommer att bjudas på 60 minuters krig från BIKs sida. Som första och sista perioden mot AIK, och som 30 sista minutrarna mot Mora i fredags. Så vill jag se BIK spela resten av säsongen - hårt slit i varenda närkamp. 
 
Jag kommer att åka till Västerås idag, så ni kan följa som vanligt på twitter (@lisaclasson_). Annars sänds matchen på hockeyallsvenskan live för 99 kr. Eller ta er till ABB Arena Nord, detta är ju faktiskt en av våra närmaste bortamatcher denna säsongen!
 
Det kommer under dagen att bestämmas hur laget ställer upp, då både Olofsson och Calle saknades under gårdagens träning. Calle kommer dock vila denna match. Det som är bestämt är iallafall att Kruse kommer att vakta kassen, och att Freddie och Lang är tillbaka för spel. Simon Erlandsson stannar även några matcher till - så på backsidan finns det nu folk att tillgå. I övrigt på skadelistan har vi fortfarande Martin Thelander, Jens Skålberg, Kristofer Näslund och Björn Kindahl - och som sagt är alltså även Olofsson osäker. 
 
Det ger oss följande laguppställning:

Målvakt(er):
#35 Emil Kruse
(#31 Joel Gistedt) 

Förstafemman:
#94 Henrik Larsson - #63 Alexander Ytterell
#92 Jesper Olofsson(?) - #67 Linus Fröberg - #33 Johan Nilsson 

Andrafemman:
#27 Santeri Saari - #56 Simon Erlandsson
#71 Calle Berglund(?) - #62 Daniel Wessner - #14 Henrik Björklund 

Tredjefemman:
#44 Oskar Clarsson - #36 Adam Åkesson
#10 Marcus "Lilliz" Nilsson -  #12 Gustaf Thorell - #17 Christian Berglund

Fjärdefemman:
#7 Fredrik Ericson - #50 Viktor Lang
#23 Fredrik Höggren - #64 Severi Sillanpää - #61 Mikael ”Daggen” Eriksson 

Extra: 
#26 Anton Holm

Ses i Västerås!

/Lisa Classon 


Vinst mot AIK!

Det blev en seger igår, och om jag får säga det själv - precis en sån seger som jag vill se. Ett tidigt ledningsmål som gav mycket positiv energi. AIK kvitterar sedan 10 minuter senare, men det svarade Johan Nilsson på nästan omedelbart efteråt och man gick på periodpaus med en 2-1 ledning. 
 
Den andra perioden var desto mer svettig. AIK hade stundtals bra tryck och många lägen. Men Gistedt hade bestämt sig och även efter den andra perioden stod det 2-1 på tavlan. I den tredje perioden smällde det rejält däremot. BIK inledde med ett 5 mot 3 läge i nästan 40 sekunder, där det bara tog 20 innan Björka nätade. 1:11 senare var det dags igen, när Wessner på pass från Lilliz kunde styra in 4-1. Sen ringde det lite till åt båda håll och slutresultatet blev tillslut 5-3. 
 
Med andra ord tre fantastiskt sköna poäng, och ytterligare en seger. Känns som att det är något bra på gång nu, och jag tycker själv att alla ser ut att vilja mer - och vara just det Lenny ville att man skulle vara igår, dvs hungriga. 
 
Nu väntar Västerås imorgon, det blir spänannde!
 
Statistik och highlights:
 
BIK Karlskoga - AIK
 
Nobelhallen, 2540 åskådare. 

Resultat:  5-3 (2-1, 0-0, 3-2)  

Skotten:  28-23 (11-8, 8-8, 9-7) 

Saves: ; Gistedt; 20/23 (86,96%) Engstrand; 23/28 (82,14%)

Utvisningsminuter: 12-16 (4-6, 4-8, 4-2) 

Målen:

Första perioden:
1-0 Simon Erlandsson (Santeri Saari, Fredrik Höggren)
1-1 Yared Hagos (Daniel Olsson-Trkulja)
2-1 Johan Nilsson (Linus Fröberg, Jesper Olofsson)
 
Andra perioden blev mållös.
 
Tredje perioden:
3-1** Henrik Björklund (Linus Fröberg)
4-1* Daniel Wessner (Marcus Nilsson, Henrik Larsson)
4-2* Oliver Kylington (Marcus Jonsson, Christian Sandberg)
5-2 Henrik Björklund (Marcus Nilsson)
5-3 Michael Lindqvist (Eric Norin, Daniel Olsson-Trkulja)
 
 
/ Lisa Classon


AIK gästar Nobelhallen

Nu är det där landslagsuppehållet förbi, och det är dags att fortsätta med HockeyAllsvenskan 14/15. Dock blev det ju inte mycket till uppehåll för BIK Karlskoga, eftersom man hade en uppskjuten match mot Mora i fredags. Men en matchfri helg+måndag och nu är det dags igen! 

Ikväll är det inga mindre än AIK som kommer till Nobelhallen. Ett AIK som på förhand, precis som BIK, var tippat att ligga betydligt högre än man gör. Det blir ikväll ett bottenmöte i hockeyallsvenskan då AIK ligger sist, och BIK ligger näst sist. DOCK! Är det, för BIKs del endast 5 poäng upp till åttondeplatsen, och 14 poäng till förstaplatsen - och det är många omgångar kvar! 

Men idag behöver laget stödet, för jag är rätt säker på att det var precis det som gjorde att man orkade vända mot Mora i fredags. Ett 0-2 underläge blev straffvinst 5-4, och det mycket tack vare den sång som hölls igång hela tiden. Otorligt viktigt och jag hoppas att det blir samma sak idag! På skadelistan har vi fortfarande Martin Thelander, Fredrik Ericson, Viktor Lang, Jens Skålberg, Kristofer Näslund och Björn Kindahl.

Ikvällens match ställer man därmed upp med samma lag som mot Mora, och det betyder även att Gistedt fortsätter i kassen:

Målvakt(er):
#31 Joel Gistedt 
(#35 Emil Kruse)
 
Förstafemman:
#94 Henrik Larsson - #63 Alexander Ytterell
#92 Jesper Olofsson - #67 Linus Fröberg - #33 Johan Nilsson 

Andrafemman:
#27 Santeri Saari - #56 Simon Erlandsson
#71 Calle Berglund - #62 Daniel Wessner - #14 Henrik Björklund 

Tredjefemman:
#44 Oskar Clarsson #36 Adam Åkesson
#10 Marcus "Lilliz" Nilsson -  #12 Gustaf Thorell - #17 Christian Berglund

Fjärdefemman:
#23 Fredrik Höggren - #64 Severi Sillanpää - #61 Mikael ”Daggen” Eriksson 

Extra: 
#26 Anton Holm

Matchen sänds på hockeyallsvenskan live för 99 kr för alla er som inte bor i Karlskoga. För er som gör det - vi ses i Nobelhallen! 


TVÅ POÄNG MOT MORA!

Det blev en seger igår. Tillslut. Matchen inleddes rätt bra av BIK, men det vände också ganska snabbt. När 20 minuter var spelade stod det 0-2 på tavlan och det blåvita hemmalaget hade inte skapat mycket för att det skulle stå annorlunda. 

Men så hände det något. Efter ungefär halva andra perioden började det hända grejer. 0-2 blev 1-2 när Högga serverade Henke Larsson och Moras Bakala hann inte med. ÅTTA sekunder senare var det dags igen. Vunnen tekning, Nizze upp via sarg, in till Jesper Olofsson som kunde trycka in den bakom en Bakala som återigen inte hann med. Kvitteringen var ett faktum och den andra perioden slutade 2-2. 

Den tredje perioden var stark från båda håll. BIK satt i förarsätet och det blev än mer påtagligt när Björka kände på nätet genom ett direktskott som en skymd Bakala inte hann med. 3-2 och Nobelhallen kokade. Dessvärre skulle en domarskridsko ge Mora fördel som kunde peta in 3-3 och sen 3-4 några minuter senare. Men BIK hade bestämt sig, och Calle Berglund formligen tryckte in den bakom Bakala och matchen slutade 4-4. 

En match som Jesper Olofsson och Joel Gistedt tillsammans löste på straffar sen. Jesper satte sin och Gistedt räddade samtliga. 2 poäng, men det allra viktigaste - en riktig krigarinsats och en VINST. Tack till alla som gjorde fredagskvällen i Nobelhallen helt fantastisk igår! 

BIK Karlskoga - Mora IK
 
Nobelhallen, 2052 åskådare. 

Resultat:  5-4 (0-2, 2-0, 2-2, 0-0, 1-0)  

Skotten:  30-38 (6-15, 16-11, 6-9, 6-3, 1-0) 

Saves: ; Gistedt; 34/38 (89,47%) Bakala; 25/30 (83,33%)

Utvisningsminuter: 12-8 (6-4, 2-2, 4-2, 0-0, 0-0) 

Målen:

Första perioden:
0-1 Daniel Hermansson (Patrik Karlkvist, Anders Grönlund)
0-2* Kevin Mitchell (Lukas Bengtsson, Emil Bejmo) 
 
Andra perioden:
1-2 Henrik Larsson (Fredrik Höggren)
2-2 Jesper Olofsson (Johan Nilsson, Oskar Carlsson)
 
Tredje perioden:
3-2 Henrik Björklund (Adam Åkesson)
3-3 Patrik Karlkvist
3-4 Robin Johansson (Lukas Bengtsson, Mattias Nörstebö)
4-4 Calle Berglund
 
Overtime blev mållös.
 
Straffar:
5-4 (GWS) Jesper Olofsson
 
* Målet gjordes i PP
 
 


Mora kommer till Nobelhallen

Nu vankas det hemmamatch igen - den andra denna vecka, och det är Mora IK som kommer på besök. Ett Mora som har gått väldigt bra hittills under hösten, till mångas förvåning. Det går däremot lite tyngre för våra blåvita krigare - MEN! Det är mycket kvar av säsongen, och det kommer att vända. Nu tar vi oss alla till hallen ikväll och visar vårt stöd. I med och motgång! 

Klockan 19:00 släpps pucken i Nobelhallen och på frånvarolistan har vi fortfarande: Martin Thelander, Jens Skålberg, Viktor Lang, Fredrik Ericson, Kristofer Näslund och Björn Kindahl.

Idag debuterar även vårt Leksand-lån Simon Erlandsson, vilket betyder att Fabian Norberg har lämnat för att återvända till Modo. Tycker att Fabian gjorde det bra, och ser fram emot att se Simon ta plats nu. Lånet gäller i två matcher. Gistedt fortsätter i kassen.

BIK ställer däred upp med följande lag imorgon:

Målvakt(er):
#31 Joel Gistedt 
(#35 Emil Kruse)

Förstafemman:
#94 Henrik Larsson - #63 Alexander Ytterell
#92 Jesper Olofsson - #67 Linus Fröberg - #33 Johan Nilsson 

Andrafemman:
#27 Santeri Saari - # Simon Erlandsson
#71 Calle Berglund - #62 Daniel Wessner - #14 Henrik Björklund 

Tredjefemman:
#44 Oskar Clarsson #36 Adam Åkesson
#10 Marcus "Lilliz" Nilsson -  #12 Gustaf Thorell - #17 Christian Berglund

Fjärdefemman:
#23 Fredrik Höggren - #64 Severi Sillanpää - #61 Mikael ”Daggen” Eriksson 

Extra: 
#26 Anton Holm

IDAG TAR VI TRE POÄNG!


Björklöven kommer till Nobelhallen

Det vankas match i hockeyallsvenskan och idag är det dags att ta tillbaka Nobelhallen! Björklöven kommer på besök och tre poäng står på spel. Man har inför ikväll vaskar om rejält i kedjorna, så vi får se vad det kommer ge för effekt! 

På frånvarolistan har vi: Martin Thelander, Fredrik Ericson, Jens Skålberg, Viktor Lang, Björn Kindahl, Kristofer Näslund och Fredrik Höggren. 
 
Man ställer upp på följande sätt ikväll:

Målvakt(er):
#1 Joel Gistedt 
(#35 Emil Kruse)

Förstafemman:
#94 Henrik Larsson - #63 Alexander Ytterell
#92 Jesper Olofsson - #67 Linus Fröberg - #33 Johan Nilsson 

Andrafemman:
#27 Santeri Saari - #56 Fabian Norberg
#71 Calle Berglund - #62 Daniel Wessner - #14 Henrik Björklund 

Tredjefemman:
#44 Oskar Clarsson #36 Adam Åkesson
#10 Marcus "Lilliz" Nilsson -  #12 Gustaf Thorell - #17 Christian Berglund

Fjärdefemman:
#26 Anton Holm - #64 Severi Sillanpää - #61 Mikael ”Daggen” Eriksson 


Matchdags igen

Nu är det återigen dags för match och idag är det Karlskrona på bortais som väntar. Man har denna säsong mött Karlskrona en gång, då i Nobelhallen och det var KHK som drog det längsta strået och vann. 

Idag är det dock en ny match med en ny matchbild. BIK har fått några dagars vila sedan man mötte Rögle i tisdags, och har under veckan tränat mellan TV-pucksmatcherna i Nobelhallen. Joel Gistedt anlände i onsdags och tillbaka från hjärnskakning till denna match är Adam Åkesson.

Saknas idag gör följande: Martin Thelander, Björn Kindahl, Kristofer Näslund, Jens Skålberg, Fabian Norberg, Viktor Lang och Fredrik Höggren (som förhoppningvis blir pappa idag). 

Matchen sänds idag på TV10 med magasin (där bröderna Berglund intervjuas) efteråt. Den sänds även givetvis på Viasat hockey och Viaplay också. Matchen startar 16.00. Men glöm inte att Värmland, där vi hittar en spelare från BIK Ungdom, spelar final i TV-pucken 15.00, och den matchen sänds i SVT1.  

BIK ställer upp med följande lag i eftermiddag:

Målvakt(er):
#1 Joel Gistedt 
(#35 Emil Kruse)

Förstafemman:
#27 Santeri Saari - #63 Alexander Ytterell
#10 Marcus "Lilliz" Nilsson - #62 Daniel Wessner - #14 Henrik Björklund

Andrafemman:
#7 Fredrik Ericson #56
#92 Jesper Olofsson - #67 Linus Fröberg - #17 Christian Berglund 

Tredjefemman:
#44 Oskar Clarsson #36 Adam Åkesson
#71 Calle Berglund -  #12 Gustaf Thorell - #33 Johan Nilsson

Fjärdefemman:
#94 Henrik Larsson
#26 Anton Holm - #64 Severi Sillanpää - #61 Mikael ”Daggen” Eriksson