Blogginlägg

Rättvis seger!Tankarna inför Playoff....

                   

Bildresultat för Bik karlskoga

                                                               

Det var en taggad publik som befann sig i Nobelhallen på fredagskvällen. BIK gick ut med att man ville anordna träff i puben med supportrarna för att bjuda medlemmar i biksupport på öl/läsk samt ge information om hur de tänker kring klacken. Klubben och spelarna har som önskemål att vi står på kortsidan i och med att vi syns och hörs bättre. Jag instämmer rakt av och dessutom så får man med sig övrig publik på ett bättre sätt.

Då kommer frågan hur funkade det? Jodå det visade sig bli en succé och jag vill rikta stort tack till er som kom och slöt upp på kortsidan. Ni är guldvärda och jag hoppas det kommer fler när playoff serien startar. Man märkte även på spelarna efter matchen att de var mycket nöjda med vår prestation och jag hörde även från folk efter matchen att vi gjorde en kanon insats.

Mina tankar om matchen

Jag tycker segern var rättvis och det tycker nog de flesta utan gnagarna som jag läste på Goldenhills forum (AIK:s supporterforum på svenskafans) där de tyckte att domaren avgjorde för BIK:s fördel. Kollar man nyktert på det så var BIK överlägset sett till målchanser, puckinnehav och vilja. Något som funkade bra var powerplayet i alla fall sett till att vi gjorde två mål i den spelformen. Första målet var en högklassig prestation av Theodor Lennström som drog två gubbar på blå och sedan serverade Christian Berglund på silverfat. En rutinerad man som har NHL rutin missar givetvis inte ett sådant läge. Det andra PP målet som även var det avgörande målet gjordes av Erik Thorell som vrålade ut sin glädje, speluppläggaren var givetvis Marcus Nilsson. Förövrigt så älskar jag när spelare visar sin glädje när de gör mål, man ska inte skämmas över att visa sin glädje när man gör mål. Väldigt viktigt att vi även vann sista hemmamatchen så att självförtroendet är på topp inför playoff.

Playoff

Fyra lag som är klara för playoff är IK Oskarshamn, Leksands IF, Bofors IK och Almtuna IS. Sedan krigar Västerås IK, Timrå IK, Mora IK och HC Vita Hästen om de två sista platserna som jag tror Timrå och Mora grejar då man just nu ligger på rätt sida av sträcket och Timrå möter Asplöven borta som redan är klara för kval nedåt. Där bör viljan vara större hos Timrå men de har ett ungt orutinerat lag så vad som helst kan hända.  Mora har Almtuna hemma som redan är klara för playoff. Motståndet i sin helhet blir inte lätt för BIK men vi vet att när laget spelar sin bästa hockey så är vi bäst i serien, till och med bättre än AIK. Det gäller bara att plocka fram det nu när det gäller. Mitt hjärta och magkänsla säger att vi fixar detta och får möta Tingsryd, mer vågar jag inte skriva.

Nu hoppas jag Karlskoga sluter upp och tar sig till hallen för att hjälpa laget. Det här kan vara sista chansen att ta sig till SHL i och med att kvalsystemet blir sämre, då är vi alla som måste hjälpa till. Glöm heller inte att ansluta er till klacken, alla är välkomna som vill sjunga för BIK. Häftigast vore om hela hallen skrek sig hesa, det vore mäktigt. 

Nu jävlar kör vi och ta hand om er BIK bröder och systrar. Glöm heller inte… We have only each other! 

STÅ UPP FÖR BIK! 

//  Martin B