Blogginlägg

Demonisk bra prestation som inte räckte till vidare avancemang

 

                                                4

                                                                                        Foto:Anders Sätterman

BIK gjorde precis det som man var tvungna att göra för att kunna hålla liv i playoffserien, genom att vinna över Oskarshamn som tyvärr inte räckte. Den hockey man uppvisade igår är det bästa jag skådat under säsongen, jag har aldrig sett BIK spelat ut ett lag så stort under en playoffserie förut. Oskarshamn hade inte mycket att sätta emot och de få halvlägena man fick stoppade Kruse med bravur. Det var många spelare som glänste men en spelare jag vill lyfta fram lite extra är vår lille back Henrik ”Kingen” Larsson. Han var suverän åt båda håll och gör sin klart bästa match för säsongen, vilket var väldigt roligt att skåda från Karlskogasonen.

 

Att laget avslutade säsongen med en hemmaseger av denna klass visar på heder och bra karaktär. Tyvärr så gick inte övriga resultaten med oss i de övriga matcherna och Mora som har spelat exemplariskt under playoff bör greja detta i sista matchen mot Leksand. Man ska inte ta något från Mora som är mycket välförtjänta att ta sig vidare och få möta antingen AIK eller Tingsryd som avgörs ikväll. En liten glädje vi kan finna i Mora är också att Karlskogasonen Jacob Johansson är deras förstemålvakt och har Bofors IK som moderklubb, honom önskar jag lycka till framöver.

 

Efter matchen tackade publiken av Christian Berglund som meddelat att han avslutar proffskarriären och jag har en känsla av att han inte framträtt för sista gången på isen då han möjligtvis drar på sig HC Flyers tröjan. Den som lever får se och jag hoppas att han kommer göra det för att hjälpa Flyers till framgång. Christian är minst sagt värd alla applåder med tanke på hans meriter som spelare med bl a tre säsonger i NHL (87 matcher totalt), 371 matcher i SHL och 226 matcher i schweiziska NLA med en total poängskörd på 27 i NHL och 413 i SHL/NLA. Karln visade även prov på konst när han körde tumbafinter i slutet av matchen.

 

Vi avslutar playoffserien med att möta Timrå borta imorgon och här spelar man endast för äran och att avsluta säsongen snyggt. Timrå från Medelpad har visat sig vara en tuff motståndare för BIK den här säsongen, precis som de övriga lagen i playoff. BIK lyckades vinna en match hemma med 6-3, de andra slutade med två förluster i full tid och en efter straffar. Mitt tips inför matchen är  svårt men något säger mig att Timrå vinner med uddamålet av den anledningen att de säkert kommer vilja göra allt för att vinna sista matchen för sin hemmapublik.

 

Som avslutning så tackar jag de drygt 1700 som tog sig till hallen igår för att tacka laget och hade ett sista hopp om vidare spel efter playoffserien. Synd bara att det inte gick vägen.

 

Ta hand om er.

 

STÅ UPP FÖR BIK!

 

// Martin Bergsten

    

    

            

          


          

          

        
    
       

              

            
         


CHANSEN ÄR LITEN MEN HOPPET LEVER!

       258ee2700b8562b5d51ebf2117179b3d_XL

 

Imorgon är den viktigaste omgången för säsongen, förutsättningarna är glasklara. För att BIK fortfarande ska ha chans så krävs givetvis seger mot Oskarshamn, samtidigt som att Timrå slår Mora borta och att Almtuna vinner hemma mot Leksand. Risken för att detta sker är liten men jag är sjukt optimistisk och har stor tro på att vi ska greja detta. Dramatiken blir i sådana fall enorm och flera kommer sätta hjärtat i halsgropen.

 

Oskarshamn är förövrigt det tuffaste utmaningen för BIK och det är nu vi måste spela vår bästa hockey för säsongen. De har ett spel som de tror stenhårt på och Fredrik Söderström (Oskarshamns tränare) har lyckats få ihop ett riktigt bra hockeylag. Jag tror för att BIK ska lyckas imorgon så måste vi få ner pucken djupt och jobba därifrån. IKO är ett av de lag som utnyttjar misstag i mittzon på bästa sätt och kontrar på tjeck manér. Det absolut viktigaste är att BIK måste gå ut stenhårt och visa att det är vår hemmaplan, ”ingen ska komma och leka i vår sandlåda”.

 

En av våra stora kulturbärare i Fredrik Höggren är tillbaka till morgondagens match, vilket är mycket viktigt då han är en spelare som alltid är bra i viktiga matcher samt har mycket rutin. I övrigt så är laget samma som mot Almtuna och väldigt roligt är att Emil Kruse får fortsatt förtroende i kassen eftersom att han var dominant senast och han tog verkligen chansen när han fick den.

 

Jag hoppas verkligen att publiken tar sig till hallen och stöttar laget på bästa sätt. Vi får inte ge upp i och med att chansen finns fortfarande. Du ska heller inte vara blyg för att ta dig till klacken. Alla är välkomna, stora som små, gamla som yngre, osv. Det är nu vi måste stå samlade och hjälpas åt för att laget ska vinna säsongens tuffaste match. Man ska även komma ihåg att det aldrig är pinsamt att skrika/sjunga för sitt lag, det finns ett ord för att man gör det. RESPEKT! Vill man inte stå i klacken av andra skäl så klandrar jag den inte, man kan aldrig tvinga någon men då går det lika bra att skrika där man står givetvis.

 

Vi syns imorgon i hallen och nu jävlar kör vi!

 

We have only each other!

Martin Bergsten