Blogginlägg

Bikarns inlägg

måndag 24 december 2018

rapido di stagione

 
År 2018 snart avklarat och resultatet detta år har varit över mina förväntningar. Blir väl lätt så efter man att man i princip legat i botten hela förra säsongen, man drar inte för stor press på laget säsongen efter. Jag hade kanske räknat med att laget skulle vara ungefär i samma position som SSK,Leksand eller Björklöven där man krigar om en playoffplats. Nu ligger man istället på en stabil playoffplats och utmanar topp 2 lagen. Som det ser ut nu så ser både AIK och IKO för starka ut för att tappa sina platser men jag gillar ändå hur BIK tänker, man siktar uppåt och så länge de två lagen ovanför känner en press kan det vara till vår fördel.

Starten av serien har varit kanonbra, jag drog inga stora växlar alls efter premiären mot AIK. Bergman såg till att det likna mer en cirkus än en hockeymatch vilket det även gjorde i andra bortamatchen. Man kanske inte vann varje match i början på säsongen men man fick med sig poäng i många matcher, att det här laget vägrar ge upp och visat en sådan moral har resulterat i att vi ligger på en tredjeplacering. Vändningen mot Västervik borta var djävulskt starkt jobbat, misstaget man gjorde i Västervik var att man underskatta BIKs moral som i tidigare matcher visat sig vara stark. Den matchen tror jag på sikt kommer hjälpa BIK när det någon match känns tungt att chansen finns så länge det finns tid. I BIK lägret har det pratats om att sammanhållningen är bättre i år och det märks om inte annat på resultatet.

Om det inte låter för kaxigt så måste jag säga att det känns ändå som att det finns mer att kräma ur det här laget. Vi kan gå igenom nyförvärv och deras prestationer, vad jag förväntar mig. Jag räknar inte med Aronsson, Leandersson, Larsson eller Forsberg

Vi börjar med:

Franzén: Nämnde i somras att jag hade ingen aning om vad jag kunde förvänta mig av Frasse. Fröberg var övertygad om att det skulle bli vår förstecenter och inte fan har han haft fel i det. Jag tycker Gustaf har skött sig riktigt bra och är enligt min mening BIKs bästa forward. Bra tekniska egenskaper, bra spelsinne och bra skott. Snabbare under skrillera än vad jag trodde. 23 poäng på 30 matcher med +12 i +- mycket bra!

Olle Eriksson Ek: Jo men här är det i princip som jag förväntat mig mycket bra backup till Lundberg, just nu har han under 90 i räddningsprocent men jag tycker den statistiken ljuger. Han är ung och visst har han fortfarande mycket att lära. Men det är inga lätta matcher han stått i och han har vunnit hälften. Känner mig lugn med Olle som backup och hoppas han får ett bra JVM.

Lundberg: Över förväntan men jag gick in i säsongen med en förhoppning att han skulle bli den förstamålvakt vi sakna förra året. Kan vara vissa matcher då han blir mänsklig men över det stora hela har Lundberg gjort en kanonsäsong.

Fröland: Så underbart att vi fått in en sådan back som Fröland han har varit bra under säsongen so far. Gör mycket mål och ger oss ett giftigt vapen i powerplay. Finns defensiva bitar att jobba på men med tanke på att han aldrig spelat i hockeyallsvenskan förut så gör han det mycket bra. Helt klart över förväntan.

Rotbakken: Fick ingen bra start i BIK med hjärnskakningen efter AIK. Ryktet säger även att han inte trivdes här. Så är det ibland men jag tar Henrik "kingen" Larsson före Rotbakken alla dagar i veckan.

Bäck: Samma som med Franzén hade ingen koll på Bäck mer än att han gjort en bra säsong i J20 superelit, har även målats upp som en stor talang. Tycker att han blandar och ger i sitt spel. Till en början slarva han otroligt mycket i powerplay och kan kännas lite valpig ibland med sina beslut. Men ju längre säsongen gått har han blivit bättre och bättre. Kedjan med Bäck, Julle och Forsberg har varit superbra vissa matcher. Det går heller inte förneka att det är något som saknas med Bäcks frånvaro. Han är bra på att teka och har förmågan att hitta ytor åt sina lagkamrater. Klart godkänt med tanke på hans unga ålder!

Ekarv: Hmm nej ingen succé direkt, det har varit svårt för Ekarv att verkligen visa vad han går för men å andra sidan tycker jag inte han tar chansen när den dyker upp. Det positiva jag kan se med hans ingång till BIK är att det satt press på andra forwards i laget, jag tycker det märks i alla kedjor att man höjt sig. Framför allt kedjan med Lindström - Daggen - Berglund som ska vara en 0-0 kedja stundtals varit bättre än så.

Harju: Lite som man kan förvänta sig av en spelare som värvats från  div 1 och dessutom fortfarande är ung. 11 poäng på 30 matcher är ändå bra framförallt med tanke på att han inte får kontinuerlig speltid i powerplay. När säsongen är slut räknar jag ändå med att han ska ha gjort 20+ i poäng för att jag ska känna mig nöjd. När Harju är bra så är han riktigt vass men kan lätta försvinna bort vissa matcher.

Kokkonen: 11 poäng på 30 matcher här hade jag ändå förväntat mig mer. Men Kokkonen hade en del otur i början på säsongen. Med mer tur hade han kanske legat på 20 poäng nu. Jag sätter lite mer press på Jesper än på Jonathan pga att Kokkonen är äldre och har mer erfarenhet. Dock så har han inte lirat i hockeyallsvenskan förut vilket kan försvaras. Man ser ändå tendenser att det finns mer att kräma ur honom, lite mer jävlaranamma så. Likt Harju så har inte Kokkonen haft ett kontinuerligt spel i powerplay, båda har även hoppat en del mellan olika kedjor och även nötat bänk. 25+ i poäng för att jag ska känna mig nöjd, för så bra är Kokkonen.

Även om inte alla nyförvärv varit klockrena så finns det ändå gamla hjältar som blivit bättre som tex Eklind och Persson, Lindström gör en bättre säsong än förra säsongen. Det gör det givetvis svårare för nya att få utrymme. Jag hoppas Thorell kan hitta tillbaks till den formen han hade innan första Västervik bortamatchen då var han riktigt rapp!

Vi på läktarna då, kan vi göra bättre? Jag säger absolut! Helt okej uppslutning men laget tycker jag förtjänar något mer. Antalet folk i klacken har i det flesta matcher inte varit så som jag vill ha det. Folk som har ställt upp i år ska dock ha all beröm och gjort ett bra jobb sett till förutsättningarna. Jag minns första hemmamatchen mot KHK när BIK hade 40års jubileum klacken var riktigt bra då och även övrig publik. Även matchen senast mot Modo riktigt bra. Potentialen finns men det måste bli kontinuerligt, varje år pratas det inom supporterled om hur man kan lösa detta problem. Har lärt mig under alla år att det finns bara ett svar. Mer folk måste brinna för det, man kan inte locka nya med mutor. De nya måste känna att de brinner för uppgiften att de inte bara känner att det är en kul grej utan även som en skyldighet. Jag tycker det är fantastiskt kul att stå i klacken, kan jag på något sätt bidra med att det blir en stämning i hallen så blir jag nöjd. Men jag står inte endast där för att det är kul utan även för att jag brinner för det. Man kan säga att jag vill vara med och tävla inte bara stötta, tävla med laget för en vinst. Därför känner jag mig skyldig att stå där. Jag respekterar ändå att det är väldigt individuellt alla tänker inte som jag. Om det finns fler folk därute som vill ge det en chans, ni är varmt välkomna! Blir alltid tårögd när jag ser nytt folk som kommer och tar i för att hjälpa laget, det känns som att man får betalt för jobbet man lägger ner.

 Årets höjdpunkt för mig är den traditionsenliga mellandagsresan som BIK-support varje år försöker få till om avståndet till motståndaren är rimlig. Den här dagen är viktigare för mig än julafton viktigare än nyårsafton. Att det oftast blir så mycket folk på de bortamatcherna ger ett kvitto på vilken hockeykultur det finns i Karlskoga. BIK-support har lyckats boka upp 4 bussar med ett kanonerbjudande, vilket uppskattas väldigt mycket. Även andra supporterled har ordnat så att de kommer in folk på annat vis. Skulle inte förvåna mig om vi blir runt 300-400 BIKare inne i Uppsala om inte fler! Det är så mäktigt när många Boforsare åker för att stötta sitt lag. Har bra minnen från tidigare mellandagsresor, vem minns AIK borta i globen? Succé! SSK borta? Succé!

Nu hoppas vi på en vinst först mot IKO för att sedan invadera Gränby och visa Almtuna vilka vi är. God jul och gott nytt år, kärt återseende!

Mvh Bikarn