Blogginlägg

Glöm inte defensiven!Sundsvall borta....

Ja en inte allt för smickrande match för oss inbitna fans att se hemmalaget släppa in 5 mål på hemmaplan men givetvis en roligare match för marginalsupportrarna. Är inte speciellt nöjd med att BIK släpper in så mycket mål på hemmaplan, 10 mål på 2 hemmamatcher är på tok för mycket även om vi vinner. Det ska inte krävas att BIK gör 6 mål för att vinna matcher och det är definitivt inget som håller i längden heller.
Däremot så är offensiven fortsatt bra och denna kväll kom verkligen alla igång med kreativitet och bra beslut i anfallszon. Med lite mer tur så hade BIK kunnat gjort 10 mål och på det viset ser spelet lovande ut. Powerplay funka väldigt bra men mycket där känns tack vare Lillis och Wessner framförallt Lillis! Kanske dags att låta andra backar få chansen där då tex Thelander inte alls visar samma kvalité han alltid haft från blålinjen.
Sundsvall borta borde inte vara någon större fara för BIK men visst har vi under åren åkt på snöpliga förluster borta mot detta Medelpad-gäng. Skulle vilja se att BIK spelar mer defensivt och verkligen fokuserar på det. Vi har tillräckligt många duktigt offensiva spelare för att kunna skapa tillräckligt många chanser.
En spelare i S-vall som man bör ha koll på är deras Danska forward Christoffer Kjaergaard som har visat ett bra offensivt samt rutinerat spel för att vinna matcher åt Sundsvall. En annan center är Kinisjärvi som är en högintressant spelare.
 
Bra val av tränarna att låta Gistedt stå imorgon finns en chans att revanschera sig efter Tingsryd-matchen samt att Kruse släppt in 8 mål på 2 matcher så är det väl dags och vila sig lite. Givetvis är inte många mål hans fel men det kan vara bra med en tankeställare. Och för Gistedt att komma i form.
 
Vore trevligt om fler anmäler sig till Leksand borta den fjärde december så att vi åtminstone får ihop till en full buss. Känslan är god inför morgondagens match och jag tror formen kommer pricka in sig perfekt mot Leksand borta.
 
Vi hörs bröder och systrar!
  //MACKE
 
untitlesundsvall bik