Blogginlägg

FORMEN....

 

leksand   

                                                              

Efter några matcher frånvarande har jag vaknat ur min dvala och på den tiden har det hänt en hel del. BIK vann mot S-vall och fick till följd skador på Berglind och Thorell. BIK torska då inte helt oväntat borta mot Mora efter att man dramatiskt tvingats ändra i kedjorna där bland annat Henke Larsson tar plats, vilket givetvis skapar ovana och osäkerhet. Man såg väl redan i matchen mot

Sundsvall att formen börjar gå ner lite efter att Sundsvall hårt bombarderat Gistedt som faktiskt rädda kvar BIK i matchen och gav de en chans att vända.

 

Matchen mot Mora var jag dock inte alls nöjd med då man enligt mitt tycke gav bort matchen. Kan ha varit en av de sämsta matcher jag sett i år av alla matcher jag sett i hockeyallsvenskan. Powerplaychanser dök dock upp men som man förvalta på absolut sämsta sett. Säkert beror mycket på att just Berglind och Thorell försvann men vi har tillräckligt bra spelare för att göra match av det hela.

 

Två spelare som verkligen fortsätter att leverera är firma Wessner och Lillis där framförallt den sistnämnda är helt sjuk! Jag har aldrig sett Lillis så här bra och då har han ändå tidigare öst in poäng tidigare år. Men i år har han utvecklats till en nivå där han på egen hand kan vinna matcher åt BIK. Wessner tar verkligen sin rutin till en fördel och inte heller han har varit så bra som han är nu. Värd mer beröm för det jobb och effektiva spel han visar upp nu.

 

Hade ingen bra känsla inför Asplöven då som sagt formen sett ut att dala på senaste tiden. Och visst får Asplöven göra så enkla mål som får en att tappa hoppet totalt, jag kände dock ingenting utan såg bara på hur båten sjönk. Dock så hände något som kanske bara händer en gång per säsong och det är en helt sjuk vändning efter lite medstuds och vilja. Liknande match var det borta mot Södertälje förra året då BIK inte hade någonting men 5-6 minuter spelande hockey räckte för att vinna matchen.

 

Mycket avgörande var Julles mål efter en tavla från Asplövens Samuel Ward då BIK fick en rungande energi och hade allt att vinna. När sedan 3-3 kom skrek jag hemma i soffan GÅ FÖR 4AN GÅ FÖR 4AN! Och visst fan gjorde man det efter ett väldigt efterlängtat mål ifrån Thelander. Det är precis så en PP-back ska agera när smörpass ges, dunka upp pucken i krysset. Skandal givetvis att jag var hemma igår men jag ångrar det inte efter det tillstånd jag var i. Däremot är jag glad att de 1821 betalande personer som var där igår fick uppleva det.

 

Hur kommer då formen vara mot Leksand? Högst osäkert men det är i alla fall inte ett minus att vi får tillbaka G.Thorell från skada, känns viktigt att ha en så bred trupp som möjligt när vi möter ett nyvaket Leksand. Bra timing i att Leksand headcoach valde att ta semester under vissa matcher bland annat mot BIK.

 

Men som många säger så är det defensivt som det måste bli bättre och förstamålet kommer bli enormt viktigt borta mot knätofsarna. Skulle önska att man taggar till lite på fredag och grisar lite extra för oss BIKare som kommer vara på plats.

 

Är ni sugna på att hänga med till Malmö? Skriv på er för en häftig resa mot Pantern.

 

Filosoford: "Du får ingenting gratis du måste ta för dig!" - Jack Nicholson

 

Vi ses bröder och systrar! Tillsammans med grabbarna ska vi göra allt för att ta hem 3 poäng till Karlskoga. Forza Bofors!

 

// Macke