Blogginlägg

Bara att blicka framåt!

Senast jag var i Leksand så sa jag efteråt att en värre match än de här kommer jag aldrig beskåda igen. Men det kunde jag fast värre...Förstå mig rätt BIK gjorde en klockren match fram till 18.00 i sista perioden där all säkerhet och dominans försvann totalt. Och det räckte för att Leksand skulle bärga hem segern. Jag skulle kunna dra upp olika åsikter om hur BIK skulle kunna gjort det annorlunda men det tjänar inget till, utan det bästa är väl egentligen att glömma den matchen rent resultatmässigt.

 

Spelet skulle man ta med sig mot Timrå men det gick inte och känna igen samma spel. Men jag måste säga att Timrå såg starkare och piggare ut än Leksand vilket gjorde det svårt för Bofors. Rent målmässigt kanske inte den roligaste matchen, men ur en fysisk synvinkel så var det en underhållande match med mycket kamp. I år så har BIK haft svårt för lag som spelar med mycket fysik och de klarar inte riktigt att komma in på mål och skapa de farliga chanserna där. Bortsett ifrån första målet tycker jag att Gistedt gjorde en klockren match han får gärna komma igång på allvar. Bra straffar ifrån Timrå gör att de vinner rättvist. Ett som är säkert är att BIK behöver bli jämnare i powerplay och boxplay för att vinna dessa täta matcher.

 

På tal om ojämnt så har vi Björklöven på besök för andra gången denna säsong. Är det någon gång BIK har chans att vinna över Löven så är det väl nu? Efter straffvinst mot Almtuna och storstryk mot Pantern på hemmaplan så är känslan att de kan vara darriga, vet inte riktigt läget med skador och liknande men det är väl på tiden att man tar en säker hemmavinst som Bofors alltid varit kända för.

 

Med lite tillförsikt och respekt så besitter Björklöven en bra trupp att se upp med. Men jag är säker på att om BIK visar lite jävlaranamma ala fart och grisspel så ska vi ta hem det här. Hoppas folk börjar hitta till Nobelhallen och ger laget de stöd de behöver.

 

Vi ses imorgon bröder och systrar! // Macke

                        FoToZ0162