Blogginlägg

Björnen har lämnat Idet.....

                                            bjön 2

Nu är det äntligen dags och få ur mig lite vad jag känner och tycker inför vad som ska komma skall. Efter en lång frånvaro med jobb, hemjobb, julafton, nyår, Finlandsresa och allt vad det innebär hoppas jag att mina rader fortfarande faller en del i smaken.

 
Precis innan jul fick vi se ett ganska så ojämnt Bofors med sura förluster som fick många att tappa energin däribland jag som avstod att gå på Almtuna HEMMA eftersom att jag aldrig har varit säkrare på en förlust som då. Skandal tycker många och jag klandrar inte er som tycker det, men det var verkligen inte roligt och gå på hockey under den tiden. Ja som sagt formen var riktigt dålig där ett tag och framförallt defensivt som har dalat i stort sett hela säsongen men jag tror ändå att BIKs goda offensiv kan ha räddat oss i långa loppet, det återstår och se. Visst har vi förlorat och tappat en del onödiga poäng men vi har också räddat en del poäng tack vare mycket mål.
 
Västerås hemma var tveklöst en av de bästa matcherna BIK gjort i år och det kändes verkligen som laget var på gång därför var det en aning lurigt och torska hemma mot IKO med 1-4. Men av vad man sett i de två senaste matcherna så är det mer troligt att Oskarshamn gjorde en bra match mer än att BIK slarva bort den.
 
En viktig punkt är att BIK satsar på defensiven mer än det offensiva i detta slutskede för som vi alla vet så är det en bra defensiv som vinner mästerskap samt att BIK har tillräckligt många bra lirare för att fortsätta skapa chanser.
 
BIK har visat en bra styrka genom att vinna mot Tingsryd borta och att tämligen enkelt vinna över Hästen hemma fast de låg på samma poängplacering. Det ger en stor optimism inför mötet mot AIK som högst troligt är den svåraste bortamatchen och bästa laget i serien för tillfället. Men av vad man sett av av attityden och självförtroendet i spelet så kommer gnagarna inte få något gratis.
 
Hemmastödet har blivit betydligt bättre hemma sen många har reagerat varav en supporter gick ut med en annons i tidningen om att stödet varit katastrof i hangaren. Vilket känns bra, vi har många som brinner för Bofors och vi har många som har kapaciteten för att skapa bra stämning i hallen. Nu tycker jag vi fortsätter med det så ger hela föreningen järnet sista delen av säsongen.
 
Ni som åker till hovet på fredag lycka till och ta med 3 poäng hem till Karlskoga tillsammans med laget!
 
Väl mött bröder och systrar!
 
// Macke
                   10534640_10202459512355982_469021790_n