Blogginlägg

CHANSEN ÄR LITEN MEN HOPPET LEVER!

       258ee2700b8562b5d51ebf2117179b3d_XL

 

Imorgon är den viktigaste omgången för säsongen, förutsättningarna är glasklara. För att BIK fortfarande ska ha chans så krävs givetvis seger mot Oskarshamn, samtidigt som att Timrå slår Mora borta och att Almtuna vinner hemma mot Leksand. Risken för att detta sker är liten men jag är sjukt optimistisk och har stor tro på att vi ska greja detta. Dramatiken blir i sådana fall enorm och flera kommer sätta hjärtat i halsgropen.

 

Oskarshamn är förövrigt det tuffaste utmaningen för BIK och det är nu vi måste spela vår bästa hockey för säsongen. De har ett spel som de tror stenhårt på och Fredrik Söderström (Oskarshamns tränare) har lyckats få ihop ett riktigt bra hockeylag. Jag tror för att BIK ska lyckas imorgon så måste vi få ner pucken djupt och jobba därifrån. IKO är ett av de lag som utnyttjar misstag i mittzon på bästa sätt och kontrar på tjeck manér. Det absolut viktigaste är att BIK måste gå ut stenhårt och visa att det är vår hemmaplan, ”ingen ska komma och leka i vår sandlåda”.

 

En av våra stora kulturbärare i Fredrik Höggren är tillbaka till morgondagens match, vilket är mycket viktigt då han är en spelare som alltid är bra i viktiga matcher samt har mycket rutin. I övrigt så är laget samma som mot Almtuna och väldigt roligt är att Emil Kruse får fortsatt förtroende i kassen eftersom att han var dominant senast och han tog verkligen chansen när han fick den.

 

Jag hoppas verkligen att publiken tar sig till hallen och stöttar laget på bästa sätt. Vi får inte ge upp i och med att chansen finns fortfarande. Du ska heller inte vara blyg för att ta dig till klacken. Alla är välkomna, stora som små, gamla som yngre, osv. Det är nu vi måste stå samlade och hjälpas åt för att laget ska vinna säsongens tuffaste match. Man ska även komma ihåg att det aldrig är pinsamt att skrika/sjunga för sitt lag, det finns ett ord för att man gör det. RESPEKT! Vill man inte stå i klacken av andra skäl så klandrar jag den inte, man kan aldrig tvinga någon men då går det lika bra att skrika där man står givetvis.

 

Vi syns imorgon i hallen och nu jävlar kör vi!

 

We have only each other!

Martin Bergsten