Blogginlägg

Lilliz efter segern!

Lilliz efter segern mot Almtuna och fjortonde raka:


BIK TV: Henke efter matchen:


Ett BIK-hjärta

Jag skriver detta med ett stort BIK-hjärta. BIK låg länge i botten men har kämpat och krigat hårt för varje poäng. Den 2 december hände något, BIK vinner hemma mot Oskarshamn med 4-2. Efter den matchen har BIK vunnit samtliga 11 matcher, man har tagit minst 2 poäng varje match och detta har gett resultat till en fin andra plats i tabellen så här långt. Med många skador och tunga förluster så visar dom ändå att dom är något att räkna med när det väl gäller. I bussen på vägen efter vinsten i Globen så såg jag något gjorde mig så glad, det var glädjetårar ja såg från våran ordförande i BIK Support. Det kanske inte är något märkvärdigt men jag tyckte det var en fin upplevelse.

961382_10205597848216652_1995437838_n

Dagens match borta mot Malmö:

BIK vinner dagens borta mot malmö med 3-5 och tar 3 poäng efter full tid. Detta betyder att BIK säkrade sin 11:e seger. 

Första perioden:

0 - 1   01:13

0 - 2   06:10

Malmö vinner skotten med 13 - 3.

Andra perioden:

0 - 3   20:46

1 - 3   27:02

2 - 3   27:52

3 - 3   35:47

3 - 4   36:50

Malmö vinner skotten med 11 - 6.

Tredje perioden:

3 - 5   58:08

Malmö vinner skotten med 15 - 5

Malmö vinner skotten totalt med hela 39 emot 14

10423884_832385016793653_4557072130604631824_n

 


Malmö borta

BIK tog sin 10:e raka seger borta mot Södertälje efter en stark upphämtning och vinner med 3-4 efter 60 minuter. Idag väntar Malmö borta som senast förlorade hemma mot Västerås med 2-3.

Vinner BIK idag så har man säkrat sin 11:e raka seger och då ligger vi fortfarande två men med endast ett poäng bakom ledande Malmö.

Till matchen i eftermiddag har man sålt 5400 biljetter och det kan bli en av hockeyallsvenskans högsta publiksiffror hittills denna säsong.

BIK ställer upp med följande lag:

Carl Berglund och Alexander Ytterell lämnades kvar hemma på grund av sjukdom men skulle Calle bli bättre så kör man ner hon om, även Philip Larsson finns tillgänglig på hemmaplan.

Målvakt: Joel Gistedt, Andreas Ollikainen

Backar: Alexander Ytterell (?) Martin Thelander, Henrik Larsson, Simon Erlandsson, Oskar Carlsson, Adam Åkesson, Victor Lang och Fredrik Ericsson

Marcus Nilsson - Daniel Wessner - Anton Holm

Jesper Olofsson - Linus Fröberg - Johan Nilsson

Carl Berglund (?) - Juliuz Persson - Christian Berglund

Fredrik Höggren - Mikael Eriksson - Gustaf Thorell

På Skadelistan har vi fortfarande Jens Skålberg, Kristofer Näslund, Björn Kindahl och Henrik Björklund.

Matchen sänds live på S24


BIK TV: Calle efter segern!


Inför Södertälje borta

BIK Karlskoga har gått som tåget och vunnit alla nio matcherna sen den 2 december. Nu är det dags för årets första match och den spelas borta mot Södertälje imorgon den 3 januari.

BIK Karlskoga ligger nu på en andra plats med 62 poäng och 7 poäng efter Malmö som leder med sina 69. Karlskrona ligger på en tredje plats med 61 poäng. 

Visst vore det kul om BIK kunde ta en 10:e raka seger och visa vart skåpet ska stå. Det kommer även att åka upp två stycken minibussar från BIK Support för att heja fram BIK till 3 poäng. Skulle öven tippa på att det går fler minibussar och förmodligen någon bil.

ssk images hämta (2)


BIK TV: Holm och Gistedt efter segern!

 


Mellandagsresan till GLOBEN

Nu har man börjat komma tillbaka i de rätta andningsläget efter den helt underbara mellandagsresan. De vi gjorde som supportrar i lördags var helt magiskt. Vi lyckades tysta gnaget med de ca: 950 bortasupportrarna som fanns på plats. Vi kämpade in i de sista och gjorde allt till mer än lyckat!

Vi fick även beröm på O´learys för att vi skött oss bra och vi är mycket väkomna tillbaka hälsar personalen.

Vi i BIK Supports styrelse vill tacka alla BIKare än en gång för denna klockrena bortaresan. Vi hoppas att de blir en resan även nästa år då den är väldigt populär och även en tradition.

961382_10205597848216652_1995437838_n

Dagens match:

Idag kommer Västerås på besök och idag finns de ingen ursäkt för att inte befinna sig i Nobelhallen för att ge grabbarna i BIK Karlskoga de stöd dom behöver. Vi kommer att gå för en 9:e raka seger. 

Idag är det även premiär för den nya BIK-låten som kommer visas på den nya medikuben som har suttit uppe en stund. 

Som jag skrev tidigare så finns de ingen ursäkt för att stanna hemma idag. Kom till klacken på östra och sjung med och heja fram BIK till 3 poäng och den nionde raka segern.

I medgång och i motgång står vi alltid bakom vårt lag!!

Mvh Niklas Karlsson BS


BIK Karlskoga på Norrlandsturné

Norrlandsturné borta mot Björklöven och Asplöven!

Först ut att ta sig an är IF Björklöven som börjar imorgon tisdag i T3 Center Kl. 19:00 och därefter åker man vidare till Haparanda för att möta Asplöven HC på torsdag. BIK Karlskoga ligger nu på en 7:e plats med 51 poäng.

Uppställning:

Målvakt: Joel Gistedt, Emil Kruse

Tillgängliga utespelare:

Alexander Ytterell - Martin Thelander

Viktor Lang - Simon Erlandsson

Oskar Carlsson - Adam Åkesson

Henrik Larsson

 

Marcus Nilsson - Severi Sillanpää - Henrik Björklund

Jesper Olofsson - Linus Fröberg - Johan Nilsson

Carl Berglund - Daniel Wessner - Christian Berglund

Fredrik Höggren - Mikael Eriksson - Gustaf Thorell

Anton Holm

 

Serietabell (poäng)

1. Malmö Redhawks: 61

2. Karlskrona: 55

3. Mora: 55

4. Rögle: 54

5. Västerås: 52

6. Vita Hästen: 51

7. BIK Karlskoga: 51

8. Almtuna: 49

9. Södertälje: 44

10. Asplöven: 44

11. AIK: 44

12. Björklöven: 44

13. Oskarshamn: 42

14. Timrå: 38


Vinst mot Rögle!

Det blev tillslut 2 poäng mot Rögle BK i kvällens match i hockeyallsvenskan, såhär sa Calle efter matchen:


Match mot IKO!

Idag är det dags att bege sig till Nobelhallen igen, för idag kommer IK Oskarshamn på besök! Ett IKO som i och för sig endast ligger två poäng bakom BIK, men som har haft det riktigt tugnt senaste matcherna. Man ledde länge borta mot Mora, men släppte sedan fem puckar i den sista perioden och förlorade således. Även KHK hade lekstuga med smålänningarna i lördags när de möttes. IK är dessutom seriens sämsta bortalag, och BIK seriens sjunde bästa hemmalag i den superjämna serien. 

Senast lagen möttes var i Arena Oskarshamn och då vann hemmalaget, precis som senast BIK hade Oskarshamn på besök då man vann med 5-2. Då var det Kindahl, Olofsson, Daggen och Holm som gjorde mål. Även Calle nätade, och det i boxpay. Nere i Oskarshamn i den andra omgången av mötena lagen emellan vann IKO med 4-0. 

Men idag är det lite annorlunda. Vi har en ny målvakt, för det är Gistedt som står, senast stod Modig. Vi har också Tellan och Freddie tillbaka. Och vi får idag hoppas att Tellan håller sig ifrån puckar på handleden, för det var faktiskt senast hemma mot just IKO som han drog på sig sin fraktur. I övrigt är skadelistan fortfarande fylld med de tre namnet som varit där i princip hela säsongen, nämligen Näslund, Kindahl och Skålberg. 

Hur man ställer upp bestäms under förmiddagen nu, men man har tillgång till samma spelare som mot Almtuna, det enda som skiljer är att Freddie är tillbaka igen. Vilket ger oss följande lag:

Målvakt(er):
#31 Joel Gistedt
(#35Emil Kruse/#30 Magnus Lindhe) 

Förstafemman:
#25 Martin Thelander - #63 Alexander Ytterell 
#10 Marcus "Lilliz" Nilsson - #64 Severi Sillanpää - #14 Henrik Björklund 

Andrafemman:
#50 Viktor Lang - #94 Henrik Larsson
#92 Jesper Olofsson - #67 Linus Fröberg - #33 Johan Nilsson 

Tredjefemman:
#44 Oskar Clarsson - #36 Adam Åkesson
#71 Calle Berglund - #62 Daniel Wessner - #17 Christian Berglun

Fjärdefemman:
#53 Simon Erlandsson - #7 Fredrik Ericsson
#23 Fredrik Höggren - #61 Mikael ”Daggen” Eriksson - #12 Gustaf Thorell

#26 Anton Holm

Matchen sänds på HockeyAllsvenskan Live idag och kommer kosta 99 kr. Men till alla som kan så ses vi ju givetvis i hallen ikväll - ellerhur? Mot tre nya poäng och en blick uppåt i tabellen igen!

 


BIK TV: Tellan efter förlusten


Almtuna away!

Det är lördag - vilket denna vecka innebär en ny match! Efter den fina insatsen mot Vita Hästen i tisdags är det nu dags att åka vidare mot Uppsala för att möta Almtuna i Metallåtervinning arena. Ett Almtuna som inlett säsongen starkt, men som ändå "bara" ligger två poäng före BIK då man på 26 matcher spelat in 40 poäng och innehar just nu en sjundeplats. BIK ligger därmed strax bakom med 38 inspelade poäng och en åttondeplats. 

Med andra ord blir det en mycket spännande drabbning i eftermiddag. Almtuna har dock ett tungt avbräck då deras målvakt, Johan Holmqvist - som i nuläget ligger på en andraplats i målvaktsligan har brutit nyckelbenet. Han kommer därmed inte stå kommande veckor och alltså inte mot BIK idag. Man har dessutom lånat ut Emil Lundberg till Brynäs, vilket också får ses som en försvagande faktor. 

BIK har däremot glada nyheter i att kapten Martin Thelander gör debut efter sin handledsfraktur han ådrog sig i matchen mot Oskarshamn i september. 10 veckor har gått, och han är nu redo att fortsätta at styra skeppet i rätt riktning! 

Hur man ställer upp mot Almtuna bestäms under förmiddagen.
Ses vi i Uppsala? 


Vinst mot Hästen!

Igår blev det en 4-2 vinst borta mot Vita Hästen. En match som inleddes extremt starkt av BIK, och med drygt fem minuter spelade in i den första perioden hade man 2-2. Det var Jesper Olofsson som dundrade in 1-0 målet och det gick så fort att ingen ens hann se att det blev mål. 2-0 målet kom några minuter senare i PP, där Lilliz hittade nätet bakom Brage. I den andra perioden trampade hästen på, och man fick även in ett reduceringsmål. 
 
Drygt fem minuter in i tredje lyckades hästen även kvittera till 2-2 och det kändes som att detta skulle kunna gå lite hur som helst. Men det tog bara några minuter innan BIK svarade igen, och Yterell pangade in 3-2. Avgörandet kom sedan att bli rätt unikt... Det skulle bli ett mål till, och även det för BIK och måkskytten? Ja, vår målvakt Joel Gistedt. Hästen dumpar puck, han stoppar och ska lobba ut den och lyckas få iväg den hela vägen ner till den tomma målburen och in. 4-2 och det blev även slutresultatet. En krigarinsats och tre nya poäng in på kontot!
 
HC Vita Hästen - BIK Karlskoga 
 
Himmelstalundshallen, 2786 åskådare. 

Resultat:  2-4 (0-2, 1-0, 1-2)  

Skotten:  25-32 (6-11, 5-14, 14-7) 

Saves: Brage; 28/31 (90,32%) Gistedt 23/25 (92,00%)

Utvisningsminuter: 8-8 (2-2, 4-4, 2-2) 

Målen:

Första perioden:
0-1 Jesper Olofsson (Linus Fröberg, Johan Nilsson)
0-2* Marcus Nilsson (Daniel Wessner, Henrik Björklund) 
 
Andra perioden:
1-2* Jesper Samuelsson (Marcus Eriksson)
 
Tredje perioden:
2-2 Henrik Bankelius (Linus Näsström, Robin Dahlström)
2-3* Alexander Ytterell (Jesper Olofsson)
2-4** Joel Gistedt

* målet gjordes i powerplay
** målet gjordes i tom målbur 
 


BIK TV: Kvällens segerintervjuer!

Oskar Carlsson: 

Joel Gistedt: